Додик: Опасне спекулације о паравојним јединицама

13-01-2018 09:29:49 | | pink.rs/ mojenovosti.com |

Кабинет председника Републике Српске одбацио је тврдње које су појавиле на појединим порталима да "Милорад Додик уз подршку Москве формира паравојне јединице".

Република Србска има своје Уставом и законима предвиђене институције које су у служби стабилности свих њених грађана, а конструкције које су се појавиле на појединим порталима да "председник Републике Милорад Додик уз подршку Москве формира паравојне јединице" су изузетно опасне и нису у функцији информисања грађана, саопштено је из кабинета председника РС.

- Да је то тако сведочи и чињеница да се аутор спорног текста није позвао ни на једну проверљиву чињеницу која би указивала на тачност његових навода о формирању таквих јединица у Републици Србској - истиче се у саопштењу које преносе бањалучке "Независне новине".
У саопштењу се додаје да кабинет председника РС "најодлучније одбацује такве спекулације".
Сарајевски портал Журнал објавио је да обавештајно-безбедносне службе БиХ располажу сазнањима да, досад непознато јавности, удружење "Србска част" ради на формирању паравојне формације у Републици Србској и да већ регрутује људе.
Министар безбедности БиХ Драган Мектић изјавио је да тим информацијама "располаже већ дуже време.