Ненадић: Хрватску избрисали, победа над Шведском води даље

14-01-2018 06:05:36 | | pink.rs/ mojenovosti.com |

Најбољи србски рукометаш Петар Ненадић истакао је да његова екипа није психички пала због убедљивог пораза од Хрватске (32:22), већ да је заборавила ту утакмицу и да је сада императив победа над Шведском како би се отворила врата друге фазе Европског првенства.

- Пораз од Хрватске јесте превисок и лош је резултат, али се лакше подноси него да смо изгубили један разлике. Избрисали смо га из главе и окрећемо се наредном мечу са Шведском која је тежак и новоформиран ривал са доста младих играча, али веома квалитетан - рекао је Ненадић Тањугу у Сплиту.

Нагласио је да је неколико играча дебитовало у србском тиму на великом турниру и да су грешке нормална појава, посебно у дуелу са одличном домаћом селекцијом.
- Нисмо клонули духом, било је шта је било је. Многи су први пут играли на великим такмичењима, па још у гостима против Хрватске у таквој амосфери и сигурно да им није било лако.
Бек Фухсе Берлина признаје да је својевремено био на удару критика када је био најмлађи у репрезентацији и да сада не жели да исто прођу данашњи млади играчи.
- Никад не треба осуђивати играче, посебно не младе и стављати им неке ствари на терет јер они тек долазе. Знамо по себи Жарко и ја, има нас неколико који смо сад предводници, кад смо били млађи "убијали" су нас бивши селектори и новинари. Треба им сад дати подршку.
Меч са Шведском означио је као одлучујући за пролаз даље.
- Тако испада, ако победимо идемо даље. Очекујемо да ће Хрватска у последњем колу да одради посао против Швеђана. Са тријумфом у данашњем мечу обезбеђујемо други круг и дижемо самопоуздање, а чак и у лудој причи можемо да пренесемо бодове у Загреб.
Он је додао да га није изненадио пораз Шведске од Исланда.
- Доста шведских играча наступа у немачкој Бундеслиги, играју добар рукомет и све је могуће. Није ме изненадио резултат између Шведске и Исланда, познавајући саставе тимова. Данас ме ништа не изненађује - закључио је Ненадић.
Утакмица 2. кола А групе Европског првенства Србија - Шведска игра се данас од 18.15 у Сплиту.