ДЕВЕТ БОЛЕСТИ које добијамо само због психе!

17-01-2018 02:32:55 | | pink.rs/ mojenovosti.com |

Наше физичко здравље је уско повезано са нашим менталним здрављем и обрнуто. Свакодневне бриге и стрес често се манифестују кроз различите физичке болове и проблеме.

Када лекари не могу да пронађу физички узрок бола који нас хронично мучи, можете бити сигурни да је он последица вашег емотивног стања. Погледајте шта вам поручују болови које осећате у телу.

1. Бол у глави - Окидач за бол у глави, сличан главобољи, може бити свакодневни стрес. Ако осетите овај бол, одвојите време да се одморите и покушајте да смањите стрес.
2. Бол у врату - Ако осећате бол у врату, то може да значи да имате проблем са опраштањем другима или себи. Размишљајте о стварима које волите код људи.
3. Бол у раменима - Болна рамена указују на то да носите тешко емотивно бреме. Концентришете се на проактивно решавање проблема и дозволите другима да вам помогну.
4. Бол у горњем делу леђа - Овај бол значи да немате довољну емотивну подршку. Можда се осећате невољено и непожељно. У случају да сте сами, можда је време да одете на неки састанак.
5. Бол у доњем делу леђа - Овај бол може да значи да се сувише бринете око новца. Можда је време да наплатите тај неизмирени дуг и потражите савет око планирања финансија.
6. Бол у лактовима - Бол у лакту указује на ваш отпор променама у животу. Укочене руке значе и укочен живот. Време је да продрмате мало ствари.
7. Бол у шакама - Бол у шакама показује да можда не допирете до других људи на начин који желите. Размислите о стицању нових пријатеља, ручку са колегом и стварањем нових веза.
8. Бол у куковима - Бол у куковима значи да се сувише плашите промена. Болни кукови значе да оклевате да се покренете напред и да сте сувише пажљиви када нешто одлучујете.
9. Бол у коленима - Бол у коленима може бити показатељ сувише надменог и високог мишљења о себи. Покушајте да будете скромнији и проведите неко време волонтирајући. Запамтите да сте и ви само обичан смртник.