Милош Биковић 14. јуна у мелодрами Дама с камелијама

18-06-2018 08:08:20 | | pink.rs/ mojenovosti.com |

Глумац Милош Биковић следеће недеље ће поново после краће паузе, проузроковане бројним професионалним обавезама пре свега у иностранству, заиграти у улози Армана Дивала у мелодрами "Дама с камелијама".

Представа, настала по роману Александра Диме сина, у режији Југа Радивојевића, која се већ пет сезона игра на "карту више", биће изведена 14. јуна на Великој сцени Народног позоришта.

"Веома ми је драго што се поново враћам тој улози", рекао је Биковић у интервјуу за "Позоришне новине", а његова директна партнерка на сцени, као Маргарита, биће Марија Вицковић, која ту ролу непрекидно тумачи од премијерног извођења, 1. октобра 2013.
У сентименталној и реалистичној љубавној причи Арман Дивал, младић из угледне породице, заљубљује се у несрећну и болесну париску куртизану Маргариту Готје.
"Мислим да је, пре свега, за успех представе заслужан универзални и архетипски сиже маестралног романа Александара Диме. Режија и глума су мање или више успешно покушавали да сустигну генијалност писца, али оно што је најважније јесте то да се нисмо правили паметнијим од њега. Људи су жељни лепоте и идеала у овом времену цинизма", сматра Биковић.
Избор између љубав и мржње је, према његовим речима, јасан и једноставан, али између опроштаја и мржње није.
"Мислим да је у овој представи страшније питање опроштаја, јер, опроштај и јесте љубав. Само опроштај је активна љубав, а не идеал у мислима или на папиру", рекао је Биковић.
Прошлост је, наглашава Биковић, дефинисана нашим изборима, али и околностима.
"Да бисмо некоме судили, морамо разумети околности, душу и стање човека који се нашао у тим околностима, а то је немогуће. Зато је сваки суд људски осуђен на зло. Једино је опроштај правилан избор зато што смо сви грешни, па ће и нама опроштај бити потребан. Нажалост, мало ко има снаге за опроштај", рекао је популарни глумац, који је наступао и на сцени чувеног Московског уметничког академског театра (МХАТ) и сарађивао са славним руским редитељем и глумацем, оскаровцем Никитом Михалковим у филму “Сунчаница“.
Своју успешну интернационалну каријеру, Биковић је недавно обогатио и улогом у филму "Изван граница реалности", у којем игра и Антонио Бандерас.
Поред Биковића и Вицковић, у ансамблу представе "Дама с камелијама" су Небојша Дугалић (Жорж Дивал), Слободан Бештић (Гроф де Жире), Стела Ћетковић (Приданс), Зорана Бећић (Нанин), Димитрије Илић (Варвиљ), Андреја Маричић (Гастон Рије), Милена Ђорђевић (Нишета), Лепомир Ивковић (Густав) и Бојана Стефановић (Олимпија).