МОТИВАЦИЈА ЈЕ УВЕК НА ВИСОКОМ НИВОУ: Овај ТРЕНИНГ даје резултате које корисници теретане могу само да сањају!

19-06-2018 12:05:49 | | pink.rs/ mojenovosti.com |

Истраживања показују да је вежбање у пару много ефикасније и да се лакше постижу жељени резултати. Разлог је у томе што друштво партнера омогућава додатни подстрек, повећава ангажовање на тренингу, укључује и такмичарски однос постављајући додатне циљеве. Осим тога, партнери исправљају грешке један другоме и помажу код извођења појединих вежби и притом се добро забављају.

Удвоје можете да шетате и трчите поред реке, возите бицикл или ролере, да идете у теретану или да направите мало простора у стану и удруженим снагама почнете да затежете мишиће.

Ако немате реквизите који су неопходни за извођење неких комплекснијих вежби, можете да почнете вежбу у пару једноставним истезањем и обликовањем тела који се раде и на часовима физичког васпитања. Када је реч о интензитету, важно је да ослушкујете своје тело и да не претерујете ако вам оно говори да одређеног дана није спремно за превелике напоре.
ЈАКЕ НОГЕ
Седите ослањајући се на руке иза леђа. Спојите стопала. Почните да окрећете замишљене педале правећи што већи отпор.
МИШИЋИ РУКУ
Окрените се леђима, једно другом прислоните пете, задњице, рамена и главе. Спојите дланове. Подигните руке у висини рамена да не раздвојите дланове и полако их спустите у почетни положај.
ЧУЧНјЕВИ СА ЛОПТОМ
Станите једно наспрам другог са лоптом у рукама и ногама раширеним у ширини кукова. Први партнер баца лопту и иде у чучањ док му бутине не буду паралелне са подлогом. Други прихвата лопту и одмах је враћа назад спуштајући се у чучањ, док се други подиже и прихвата лопту. Важно је да се вежба изводи у брзом и непрекидном ритму.
ТРБУШНјАЦИ
Седите лицем један према другоме са савијеним ногама. Преплетите ноге у висини скочних зглобова. Лезите на леђа. Подижите се из тог положаја док вам се дланови не споје.
РАМЕНИ ПОЈАС
Раскорачни став, вежбачи су удаљени један од другог од 70 до 80 сантиметара. Нагните се грудима напред, ухватите руке партнера и полако се окрените у једну страну. Руке које су ближе страни окренуте су на горе, а оне на супротној страни су надоле. Глава се окреће са трупом. Ноге су чврсто на подлози, окрет је из струка.