ЦВЕТКОВИЋ на конференцији за медије опозицији поручио: 'СРАМ ВАС БИЛО ШТО СТЕ ЗЛОУПОТРЕБИЛИ МОЈ СЛУЧАЈ!'

19-06-2018 06:50:22 | | pink.rs/ mojenovosti.com |

Новинар из Беле Цркве Стефан Цветковић одржао је данас конференцију за штампу у вези са својом наводном отмицом где је до детаља испричао о свим дешавањима током 30 од његовог нестанка, али и одреаговао на став опозиције која је овај случај повезала са државом.

Новинар Стефан Цветковић и данас је на конференцији за штампу тврдио да је био отет и тражи међународну истрагу тог случаја.

Он је рекао да је код њега капа, којом му је током наводне отмице било покривено лице, и да ће је предати једној страној амбасади "ради превентиве" и да ће од тог дипломатског представништва тражити међународну истрагу.
Каже да на тој капи може бити само његов ДНК и ДНК отмичара.
Испричао је своју верзију тока отмице, а тврди и да га нико из полиције није нашао, већ да је пуšтен и да је, када је пуштен, назвао полицијског службеника цицји број зна напамет.- Он је дошао за веома кратко време. Са места где су ме оставили отмичари, отишли смо до места где су били други полицајци и онда прелазим у кола МУП у којима су били Никола Поповац и Дијана Хркаловић. Тим колима, под ротацијом, отишли смо до Београда, где сам у кабинету госпође Хркаловић саслушан - рекао је Цвековић.
Рекао је да са полицијом иначе није имао никакав проблем, и да је понашање свих присутних било веома професионално.
Сви су, каже, били весели што је ту, и додаје да га је тада звао и министар полиције Небојша Стефановић, којем се захвлаио што су се многи ангажовали после отмице.
Како је рекао, искрену забринутост да се цео случај реши видео је код председника Србије Александра Вучића, директора БИА Братислава Гашића и огромног броја људи, а одговарајући на питања новинара у вези са ставом опозиције о његовом нестанку, Цветковић је одговорио: "Срам их било!".
Каже да је по доласку у Белу Цркву сазнао које се информације о њему шире - да је био у Сегедину и потрошио новац који је наводно добио од неког, "на курве и дрогу", да је страни плаћеник, да је пао на полиграфу и да му је неко од косовских политичара дао новац да снима филм о Оливеру Ивановићу.Када се вратио кући сугерисано му је, наводи, да се суздржи од јавних наступа док траје истрага, али је одустао од тога.
Одбацио је могућност да је полиција сарађивала са његовим наводним отмичарима, али додаје да мисли да у Србији постоји више отуђених центара моћи, од којих неко, како каже, можда има своје људе у систему.
На конференцији за штампу је казао да је сакрио капу којом је било прекривено његово лице, као и телефон, јер су то важни докази, али да истражни органи могу да их узму у сваком тренутку.