Почео први Хакатон Канцеларије за ИТ и еУправу

25-06-2018 05:49:50 | | pink.rs/ mojenovosti.com |

У Стартит Центру у Београду и простору Дели у Нишу данас је почео први државни хакатон под називом #ЦодеГовернмент, који организује Канцеларија за ИТ и еУправу у сарадњи са Кабинетом председнице Владе и Иницијативом Дигитална Србија.

Ово такмичење програмера и дизајнера је намењено редизајнирању и тражењу бољег и функционалнијег технолошког решења које треба да унапреди корисничко искуство Националног Портала еУправа.

Хакатон је догађај у трајању од 24 до 48 сати, током кога тимови састављени од ИТ стручњака различитих профила раде на развоју иновативних решења конкретног проблема, саопштили су организатори.
Такмичарима је на самом почетку додељен правилник и пројектни задатак.
На #ЦодеГовернмент Хакатону учествује укупно 14 тимова - девет у Београду и пет у Нишу, на којима ће бити додељене три награде - ваучер у вредности од по 2.500 долара у динарској противвредности за куповину у продавницама технике.
- Циљ Хакатона је унапређење корисничког искуства коришћења Портала еУправа. Структура Портала еУправа треба да обезбеди корисницима једноставан и интуитиван приступ до свих жељених услуга. Фокус је на кориснику и његовим навикама приликом коришћења система - изјавио је Михаило Јовановић, директор Канцеларије за ИТ и еУправу.
Он је додао да се Портал еУправа није унапређивао од 2010. године када је направљен и да је овај корак био неопходан, с обзиром да је технологија од тада значајно напредовала.