ВУЧИЋ: Потребно је да радимо марљиво и да се боримо за будућност наше деце

30-08-2018 12:48:01 | | pink.rs/ mojenovosti.com |

Вучић се захвалио грађанима што су се окупили у великом броју.

- Хвала што сте у оволиком броју дошли овде. Драго ми је што сам видео много дечице. Чујем да млади људи остаје у селима око Рудне главе и надам се да можемо још много тога да урадимо, направимо, и да замолимо људе да остану овде и да виде да ћемо да бринемо о овом крају Србије - казао је Вучић.
Он је додао да је у Рудну главу долазио као премијер и сада као председник, као и да се јавни дуг смањује, за две године биће и испод 40 одсто, како деца не би плаћала наше или дугове наших очева.
- Нисам дошао да обећавам велике ствари, прошли пут сам рекао које путеве ћемо да урадимо, милсим да смо већину већ урадили. Рекао сам и шта ћемо да радимо у Мајданпеку. Знам да неколико десетина људи зависи овде од РТБ-а Бор. Сутра, или прекосутра Влада Србије саопштиће који понуђач ће бити изабран за приватизацију РТБ Бора - Руси или Кинези - најавио је Вучић и истакао да су обе понуде - одличне.
- Само тешким радом могу да се постигну резултати. Желим пре свега да се захвалим вама у Рудној глави што смо побеђивали тако убедљиво овде и што сте разумели наше резултате и зато желим сваки пут кад дођем да видим напредак, Дом културе бољи него икада, да буду нове фасаде, да су решени проблеми путева који живот значе - истакао је Вучић.
- Радићемо на инфраструктури и изградњи путева у овој општини, морамо још много тога да урадимо. Путеви и комуникације су кључне за живот и неће бити потребе да идете одавде, већ ће народ остајати овде - рекао је Вучић.
Како додаје, решавају се путеви који живот значе, као и да ће држава помагати грађанима још више.
- Знам да људи увек траже више, али сам сигуран да видите напредак и колико се боримо. Нама је потребно да радимо марљиво и да се боримо за будућност наше деце. Држава ће помагати још више - казао је Вучић.
Он се посебно захвалио пензионерима који су схватили шта се ради у држави и да трећу годину имамо сфицит у буџету.
Одговарајући на питања новинара, Вучић је рекао да су људи заинтересовани за РТБ Бор.
- РТБ Бор је живот не само за Бор, него и за Тимочки и Борски округ. Важна је одлука за све грађане коју ће Влада донети сутра, али обе понуде су одличне, за коју год се одлучимо - казао је Вучић на питање о понудама за РТБ Бор.
- Рекао сам да ћемо пристаниште у Доњем Милановцу да урадимо, као што Голубачку тврђаву заједно са ЕУ завршавамо. Желимо да се договоримо да са Румунима направимо и холограмски мост. Људи су задовољни, али увек траже више - казао је Вучић.
На питање како тумачи Харадинајев став да не треба да дође до разграничења, Вучић је рекао да ће се Србија борити за реална и рационална решења са поштовањем интереса Републике Србије и да би волео да се то питање реши, а неки у Србији се буне против решавања тог питања, јер тако скупљају понеки политички поен, а истина је да нико од њих не би отишао тамо да живи ни два месеца, а камоли цео живот.
- Далеко смо од решења, а ако буде прилике људи ће се изјашњавати, ако не буде било неће се изјаснити. Ако не успемо да добијемо нешто, бар ће сујета оних у Србији који то прижељкују бити задовољена, а да причам како имамо све на Косову, то би била лаж - рекао је Вучић.
Вучић је, одговарајући на питање новинара како види то што после форума у Алпбаху, у Аустрији, тема разграничења више није табу, али канцеларка Немачке и даље не мења став против те идеје, рекао да му је од реаговања политичких противника у Србији много занимљивији став који су тим поводом изнели политичари у региону, укључујући премијере Хрватске, Црне Горе и Босне и Херцеговине.
Он је поновио да Ангелу Меркел зна годинама, да му је позната њена позиција по питању Косова и Метохије, да то није ником било непознато, али да је интересантно како су против тога многи у земљи, али и комшије.
- Разумем све који имају нешто против. Ја њен став знам већ више година, није новост, није тајна.То само они, злобни, којима је жеља само да пропадне Вучић, па макар пропала и Србија, подижу као тему, иако смо то годинама слушали - рекао је Вучић.
То ликовање, каже, не може да разуме, а на питање шта ако наши предлози не прођу и наши интереси не буду уважени, Вучић је рекао: "Па, ништа" и додао:
Ако смем да прогнозирам, нећемо ни добити ништа, па ће моји противници бити срећни. А, да ћемо да имамо све - то нећу људе да лажем".
О "великосрбском Качанику", уосталом, говоре, приметио је, људи који никада у Качанику нису били, нити ишта знају, нити желе да тамо иду и да нешто знају.
- Нити планирају да се њихова деца, која се школују у иностранству, за нешто боре, већ наша и ваша деца да се боре за њихове фотеље - рекао је Вучић
Вучић је у разговору са новинарима рекао да жели да охрабри раднике који раде на градњи пута кроз Грделичку клисуру:
- Пошто сам видео да их све нешто нападају, поручујем им: Момци, људи, добри грађевинци, радите напорно и правите пут који нико није хтео да ради пре вас. Радите још снажније и још јаче. Наравно да има проблема, а да ли има клизишта.... Сваке године имамо проблема са клизиштем. Године 2014, после поплава имали смо преко хиљаду клизишта. МИ смо толико и такви смо људи да увек желимо да нађемо кривицу у другом. Ако одговорних има наћи ће се - поручио је Вучић.