"БОМБАРДОВАЛИ СТЕ МИ ЗЕМЉУ, НЕМА ШАНСЕ ТО ДА НОСИМ" Драма у Јунајтеду, Матић због цвета мака желео и да НАПУСТИ КЛУБ

05-11-2018 01:35:10 | | Blic TV/ mojenovosti.com |

Немања Матић, репрезентативац Србије и везиста Манчестер јунајтеда, једини је фудбалер који није хтео да на дуелу између "црвених ђавола" и Борнмута (2:1) носи цвет мака, чиме би била одата почаст британским војницима страдалим у Првом светском рату, али и НАТО војницима.

Матићев поступак изазвао је буру на Острву, многи су на друштвеним мрежама изразили бес, док су у Јунајтеду били затечени.
Како пише "Телеграф", Матићу су људи из клуба на дрес пре почетка меча залепили цвет мака, након чега је наш фудбалер у чуду питао шта је то. Када су му рекли да је то знак почасти погинулим британским војницима, између осталог и у НАТО мисијама, он је одбио да их послуша и да тако изађе на терен.
- Бомбардовали сте ми земљу, нема шансе да ја ово носим. Ако треба, спреман сам да одмах напустим клуб и Енглеску - саопштио је Матић људима из клуба.
Ипак, високи везиста је и без цвета мака заиграо против Борнмута, а да подсетимо, играчи нису у обавези да носе овај симбол, нити их Савез не кажњава због тога.