Подршка ЕУ пројекту реконструкције Дома културе у Врању

14-11-2018 11:16:45 | | / mojenovosti.com |



Шеф делегације ЕУ у Србији, амбасадор Сем Фабрици, уручио је представницама градова и општина одлуке о финансирању пројеката који ће допринети побољшању пословног окружења у 34 локалне самоуправе.

Уз финансијску подршку Европске уније од преко пет милиона евра ове локалне самоуправе ће реализовати пројекте који се односе на израду техничке и планске документације, као и пројекте пословне инфраструктуре, што ће допринети стварању повољнијег пословног окружења односно јачању конкурентности на локалном нивоу.

На свечаности у Крагујевцу, заменику градоначелника, Ненаду Антићу уручена је Одлука о финансирању пројекта израде техничке документације за реконструкцију некадашњег Дома културе у Врању.

Церемонији су присуствовали и представници Канцеларије за локални економски развој. Ново пројектно-техничко решење предвиђа савремене мулти медијске-бизнис садржаје, са посебним освртом на стварање техничких услова за развој туризма, посебно конгресног и културног на површини од око 15.500 м2. Овај пројекат укупне вредности 62.980 евра, финансира Европска унија преко развојног програма ЕУ ПРО, средствима у висини од 30.000 евра, док град учествује са 32.980 евра.

Пројекат ће бити реализован у наредних 18 месеци.


(Град Врање