Huawei MateBook - novi laptop mobilnog giganta

17-03-2019 06:39:19 | | / mojenovosti.com |

Kineski IT gigant Huawei je jedan od vodećih proizvođača smartfona u svetu, kao i opreme za mobilne operatere. Iako se trenutno nalazi u pravom malom "ratu" sa SAD i EU oko novih 5G mreža, Huawei i dalje izbacuje nove modele telefona i - kompjutera.
Huawei zapravo već nekoliko godina ima liniju svojih notebook i ultra-lakih laptopa nazvanu MateBook. Za 2019 godinu je aktuelna nova serija MateBook X Pro.
Novi X Pro ima Intel i7 8265 procesor osme generacije, Nvidia MX250 grafiku, 8 ili 16 GB RAM memorije i od 256 GB do 1 TB SSD diska za skladištenje . Za povezivanje je tu USB C, Thunderbolt podrška, USB 3.0 i 3.5mm audio izlaz. Tu je i Dolby Atmos audio za gledanje filmova i gaming. Iako na prvi pogled deluje kao klon Macbooka, X Pro ima i neka specifična rešenja kao što je screen - body odnos od 91%. Takođe šasija i kućište su napravljeni od metala. Za ljubitelje muzike tu je i 4 zvučnika.
Sve u svemu, Huawei je pokazao da svoje iskustvo u proizvodnji smartfona i tableta može vrlo uspešno da upotrebi i kada su računari u pitanju.
Ivan Trajković
Foto : YouTube ouTube /printskrin