Studio u vašem računaru

06-04-2019 05:10:21 | | / mojenovosti.com |

Davni su prošla vremena kada vam je za snimanje imalo kvalitetnijeg zvuka bio potreban ceo muzički studio. U zadnjih par decenija DAW muzilki softver, virtuelni instrumenti i AD-DA interfejsi su omogućili ogromnom broju producenata, kompozitora i muzičara da muziku stvaraju kod kuće, a ovakav studio se čak i popularno naziva bedroom studio (studio u sobi).Postoji veliki broj kompanija koje nude opremu za male kućne studije, a cene se kreću od par stotina do par hiljada dolara. Kompanija Arturia, najpoznatija po svojim virtuelnim i hardverskim sintisajzerima, odlučila je da ponudi stvarni "studio u jednoj kutiji


Audio Fuse je audio interfejs koji koristi USB vezu sa računarom. U prilično malom kućištu se našlo mesta za sve što treba muzičarima - MIDI ulaz i izlaz, SPDIF optički ulaz i izlaz, Phono ulaz za gramofone, dva mikrofonka ulaza i dva nezavisna konektora za slušalice. Gornjom stranom dominira velika kontrola za jačinu zvuka, a pošto Fuse ima dva audio izlaza, može se koristiti i kao monitor-kontroler za dva para zvučnika. Takođe, ovaj interfejs ima i 3 USB porta na koje možete dalje povezivati klavijature i DJ kontrolere.

Iako se po zvuku ne može meriti sa skupljim profesionalnim rivalima, Audio Fuse je odlično rešenje za video montažu, YouTubere koji žele kvalitetniji zvuk, pa čak i ozbiljne gejmere.


Ivan Trajković

Foto : YouTube /printskrin