Telefon sa snimanjem videa u 8K rezoluciji

30-04-2019 01:28:37 | | / mojenovosti.com |

Ono što je posebno zanimljivo je upotrebljeni vrhunski Sony IMX586 senzor kamere od čak 48 megapiksela!

Iz Kine nam stižu sve bolji i napredniji telefoni. Vivo, OnePlus i Xiaomi imaju odlične rezultate, a Huawei je globalni IT džin i lider u 5G tehnologiji.

Nubia, koja je zapravo pod-brend velike Kineske korporacije ZTE, je već predstavila nekoliko telefona namenjenih igricama i multimediji - muzici i gledanju videa, a najnoviji model telefona pomera granice u svakom smislu.
Nubia "Red Magic 3" telefon ima AMOLED ekran od 6.65 inča i FHD+ rezoluciju,do 12GB RAM memorije, veliku bateriju od 5000mAh, 256GB prostora za skladištenje sa prostorom za microSD karticu, i stereo zvučnike. Pokreće ga najnoviji Snapdragon 855 procesor sa Adreno 640 grafičkim čipom.
Ono što je posebno zanimljivo je upotrebljeni vrhunski Sony IMX586 senzor kamere od čak 48 megapiksela, sa f/1.7 objektivom, koji je sposoban da snima video u 8K rezoluciji, što je prvi put na nekom smartfonu. Sekundarna selfi kamera ima 16 megapikselai f/2.0 objektiv. Sav ovaj ultra-napredni hardver zahteva veoma dobro hlađenje, pa je u ovaj telefon ugrađen i sistem vodenog hlađenja. Uz sve ove karakteristike, našlo se i mesta za standardni 3.5mm konektor za slušalice.
Nema sumnje da će Nubia Red Magic 3 biti vrlo zanimljiv igračima, ali i ljubiteljima fotografije i videa.
Ivan Trajković