Otkrivena najveća kriminalna mreža na Internetu

05-05-2019 05:39:52 | | / mojenovosti.com |


Američki tužioci su uz pomoć IT stručnjaka i Nemačke savezne Vlade nedavno optužili trojicu građana Nemačke za stvaranje i širenje najveće nelegalne mreže na Internetu (Dark Web), na kojoj su se mogli naći sve vrste narkotika, softver za hakovanje, ukradenu podaci oko 400.000 korisnika, ali i oružje.
Takođe, optužen je i četvrti organizator ove mreže, Brazilac, koji je zapravo i rukovodio serverima i samim sajtovima na ovoj mreži.
U jednom trenutku, mreža je imala čak 11 miliona dolara prodaje, a organizatori ove mreže su ubrzo počeli da kupuju skupe automobile i da troše velike svote novca u skupim hotelima u Nemačkoj i Velikoj Britaniji.
Dok su trošili ove nelegalno stečene gomile dolara, postali su neoprezni - jedan od organizatora je počeo da koristi svoj pravi identitet na društvenim mrežama, te da se hvali automobilima i satovima, što je ubrzo privuklo pažnju istražitelja, pa je Nemačka policija sredinom aprila uspela da ih uhapsi, i zapleni ogromnu broj računara, smartfona i hard diskova, kao i 14 automobila vrednih više od 3 miliona eura.
Ivan Trajković
Foto : Twitter