Huawei sprema svoje memorijske kartice

06-06-2019 04:16:34 | | / mojenovosti.com |

Huawei je sada predstavio i svoj sopstveni tip memorije - Nano Memory. Istog je oblika i dimenzija kao i nanoSIM kartica, a oko 45% je manja od microSD kartice.


Huawei se proteklih meseci našao u vrhu vesti, i to ne samo tehnoloških. Zabrane, ukidanja zabrana, i političke kontroverze oko 5G mreža, naterale su ovu vodeću Kinesku telekomunikacionu kompaniju da najavi svoj operativni sistem za mobilne telefone, kao i da se fokusira na tržište Azije.
Iako veliki broj današnjih smartfona ima samo internu memoriju, bez mogućnosti proširenja, korisnici ipak vole da dodaju svoje memorijske kartice i na taj način povećaju funkcionalnost svojih uređaja.
Huawei je sada predstavio i svoj sopstveni tip memorije - Nano Memory. Istog je oblika i dimenzija kao i nanoSIM kartica, a oko 45% je manja od microSD kartice. Na Huawei telefonima se koriste u dual-SIM slotu, pored regularne SIM kartice.
Trenutno postoje tri kapaciteta Nano memorije - 64, 128 i 256 GB skladišnog prostora. Brzina čitanja i pisanja je 90MB/s.
Huawei je najavio i da će licencirati ovu tehnologiju drugim (pre svega Kineskim) proizvođačima smartfona, kao i veće kapacitete kartica.
Ivan Trajković
Foto : Twitter