Žarić-Kovačević: "Vlada izgradila više autoputeva nego bilo koja pre nje"

04-07-2019 10:37:53 | | / mojenovosti.com |

Narodna poslanica Jelena Žarić Kovačević izjavila je na zasedanju Parlamenta Srbije, a povodom kritika opozicije na cenu radova na Moravskom koridoru, da "je ova Vlada izgradila više puteva nego nekoliko Vlada pre nje zajedno. "

"Novi putevi znače lakše poslovanje, dovode nove investicije, nove investicije znače nova radna mesta, a sve će na
kraju rezultirati boljim životnim standardom građana.
"Ako se desi da u raspravi u pojedinostima o Moravskom koridoru pomenemo i neke druge rezultate rada Ministarstva građevinarstva,saobraćaja i infrastrukture, to samo znači da nismo uradili te puteve,Moravski koridor ne bi imao šta da povezuje, ovako ćemo imati veliku putnu infrastrukturu kojom će Srbija na kraju samo moći da se ponosi."
"Ako znamo da od 2014. do 2018. godine, je izgrađeno 445 kilometara putne infrastrukture, a u toku izgradnja još 100 kilometara, ali ono što posebno znači i na šta ja želim da stavim akcenat, jeste da kada čujemo da su planirani projekti koji podrazumevaju još 698 kilometara putne infrastrukture.
Ovakvi rezultati ozbiljnog grada govore, zapravo o ozbiljnoj intenciji Vlade da Srbija zaista bude moderna i napredna zemlja." navodi Jelena Žarić Kovačević.
M. N.