ПАЛМА : СИГУРАН САМ ДА ЋЕ КИРЈАКОС МИЦОТАКИС НАСТАВИТИ ПРИЈАТЕЉСКУ ПОЛИТКУ ПРЕМА СРБИЈИ

30-08-2019 03:28:02 | | / mojenovosti.com |

Председник Јединствене Србије и почасни конзул Грчке у Србији Драган Марковић Палма се у Солуну састао са Маријом Антонијом, шефицом Канцеларије премијера Кирјакоса Мицотакиса у том граду.
“ Најпре бих господину Кирјакосу Мицотакису честитао победу на изборима и на избору за премијера Грчке. Мислим да нема човека у Србији који не зна да је његов отац био на страни Југославије и Србије деведесетих година прошлог века када су многе европске земље биле против и када је Србија била нападнута. Константин Мицотакис, отац данашњег премнијера Грчке Кирјакоса Мицотакиса био је на страни Србије када нам је било најтеже и сигуран сам да ће и Кирјакос Мицотакис, актуелни грчки премијер наставити са пријатељским односима са Србијом”, рекао је председник Јединствене Србије.
“Желим да се захвалим вашој делегацији на посети, а посебно председнику Јединствене Србије и нашем, почасном конзулу у Србији Драгану Марковићу Палми који ради на томе да се односи Србије и Грчке још више учврсте. Ја знам колико господин Марковић доприноси нашим одличним односима и ми смо му на томе захвални." - стакла је Марија Антонија шефица Канцеларије премијера Кирјоса Мицотакиса у Солуну.
Састанку су поред Марковића присуствовали и амбасадор Србије у Грчкој Душан Спасојевић, народни посланик и заменик председника Покрета Снага Србије Драгомир Карић, начелник Поморавског округа Горан Милосављевић, потпредседници Јединствене Србије Ненад Филиповић и Дејан Манић, председник Градског одбора Српске напредне странке у Јагодини Никола Радослављевић и портапрол Јединствене Србије Живота Старчевић.
М.Н.