Ministar Zoran Đorđević posetio Vranje i Vranjsku Banju

30-08-2019 08:10:14 | | / mojenovosti.com |




Ministar za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sa saradnicima svoju posetu Vranju započeo je sastankom sa gradonačelnikom Vranja dr Slobodanom Milenkovićem, načelnikom Pčinjskog upravnog okruga Srećkom Pejkovićem, narodnim poslanikom Slavišom Bulatovićem i državnim sekretarom Zoranom Antićem.

U obraćanju novinarima ministar Đorđević istakao je potrebu otvaranja privatnih domova za stara lica. ,,U Vranju nema privatnih domova za stara lica. Država ima opredeljena sredstva za ove namene i u narednom periodu naše aktivnosti biće usmerene u tom pravcu, jer se na taj način rešavaju problemi smeštaja starih lica i istovremeno otvaraju nova radna mesta. Nadam se da ćemo na ovaj način podstaknuti ovdašnje ljude da pokrenu svoj biznis otvaranjem privatnih domova. Država je ove godine izdvojila 20 miliona dinara za ove namene, a ono što treba poboljšati je kontrola rada ovih domova, koji bi morali da imaju licencu”, rekao je ministar.

Nakon toga ministar Đorđević govorio je o pripremi novog Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i civilnih invalida rata, koji bi trebalo da obuhvati sve dosadašnje zakone i podzakonske akte iz ove oblasti. ,,Ono što je nama najvažnije je da ti ljudi budu poštovani, da sačuvamo i povećamo njihova prava, a to će im omogućiti novi zakon koji bi trebalo da bude razmatran na jesenjem zasedanju Skupštine”, dodao je Đorđević.


M.N. (Grad Vranje)