ПАЛМА: Пољопривредни произвођач је „господин пољопривредник“

19-09-2019 04:25:34 | | / mojenovosti.com |


Пољопривредни произвођач је „господин пољопривредник“. Ако сачувамо село сачуваћемо и град и оне који живе у граду. И да не користимо село само када је тешко, да се онда село пита, већ увек да се пита“, изјавио је председник Јединствене Србије и Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма, који је данас обишао радове на путевима поред њива у највећем јагодинском селу Рибару, где се постављају и тоалети и купатила са тушевима поред њива.

„Нисмо дошли у највеће јагодинско село Рибаре да отварамо тоалете и купатила поред њива, него да обиђемо и да видимо како су урађени путеви до њива и да ли су радови извршени како смо се договорили. Тоалети са купатилима биће постављени на сваких 300 метара поред њива у свим јагодинским селима, а има их 52. Хоћемо када господин пољопривредник долази у њиву, када су врућине, да може да се истушира. Насипамо путеве каменом до сваке њиве такође у сва 52 села и то у првој фази 120 километара путева, односно као од Јагодине до Београда. Ширина пута је 3 метра, са дебљином од 20 центиметара и све то финансира град Јагодина. Ја се надам да ћемо за годину и по дана насипати каменом све путеве до њива на територији града Јагодине. Без пољопривредника нема живота и морамо да водимо рачуна о пољопривредним произвођачима“, рекао је Марковић.

Посебно ми је драго када видим да се први пут дешава да пољопривредни произвођач долази до њиве путничким аутомобилом. Некада се није могло ни трактором доћи до њиве због лоших путева. Ово, највеће јагодинско село Рибаре, има гас, воду, новоизграђени дом културе, основну школу на европском нивоу, три терена за мале спортове, један спортски терен са вештачком травом у школском дворишту, пензионерски клуб, сви се на територији града Јагодине возе бесплатно аутобуским превозом и наш циљ је да се услови живота на селу не разликује од оних у граду. Такође, пољопривредни произвођачи у Јагодини имају бесплатне тезге на пијаци, не плаћају порез на пољопривредно земљиште, а град Јагодина је плаћао камате за кредите пољопривредницима и првредницима“, каже Марковић.

M.H.