Састанак са члановима Парламента Републике Гане у Скупштини Србије

03-10-2019 06:07:22 | | / mojenovosti.com |

Председник Посланичке групе пријатељства са Ганом мр Игор Бечић изразио је забринутост због иницијативе Приштине да самопрокламована држава Косово постане чланица Интерпола. Он је подсетио на резултате гласања на последњој Генералној скупштини Интерпола, када се већина чланица изјаснила против тог предлога, те искористио прилику да у случају поновног гласања о том захтеву на следећој седници, Гана буде бар уздржана.

Председник Одбора за спољне послове Парламента Републике Гане Франк Анох Домпре рекао је да су се у прошлости десиле извесне грешке, које се неће понављати и да Србија може да рачуна на пријатељску подршку Гане. „Ваши интереси ће бити и наши интереси на међународном нивоу. Уверавам вас да нећемо урадити ништа што ће подривати ваше напоре да осигурате сигуран живот људи на Косову и Метохији“, рекао Домпре.

Састанку су присуствовали и чланови ПГП са Ганом Јелена Жарић Ковачевић, Александар Марковић и Андријана Аврамов, као и члан Одбора за спољне послове Парламента Републике Гане Семјуел Окуџето Аблаква и секретар делегације Чарлс Дери Тензагх.
M. H.