Srbija prva u Evropi po privlačenju stranih investicija

06-10-2019 06:43:40 | | / mojenovosti.com |

Narodna poslanica Studenka Kovačević (SNS) izjavila je da je rebalans budžeta pokazatelj dobrog rada Vlade Srbije u oblasti finansija i ekonomije.
"Rebalans budžeta, koji je trenutno u proceduri, po prvi put se radi zbog suficita. Višak novca u državnoj kasi, uz kontinuirano investiranje u sve segmente društva je nešto što je Srbija dugo čekala. Trošenjem ovog viška novca u korist gradjana Srbije ni na koji način ne narušavamo fiskalnu stabilnost. Vodimo računa da svaka fiskalna relaksacija bude iskorišćena za investicionu potrošnju, ali i za povećanje plata i penzija. Raste nam izvoz, najveći rast beleži IT sektor, čak 30%, a to su mladi Srbije koji su ostali ovde. Smanjena je nezaposlenost, sada iznosi svega 10%, a najviše rezultata se postiglo u zapošljavanju dve najosetljivije kategorije, a to su mladi i žene. " - navela je Kovačević.
"Srbija je trenutno prva u Evropi po privlačenju stranih direktnih investicija. Privreda beleži rast, a mnoge mere koje smo preduzeli tek će dati rezultate u narednom periodu . Stare kredite koje su nam prethodnici ostavili, konvertovali smo, a nepovoljnu kamatnu stopu od 7,25% zamenili smo stopom od 1,61%, i to je istorijski minimum po kome se Srbija zadužuje. Naša zemlja je stvorila vrlo atraktivan privredni ambijent a pripremljeni su i podsticaji za inovativne delatnosti koje će biti još jedan zamajac razvoju " izjavila je poslanica Kovačević.
I. T.