Налазите се на страници > Почетна > Вијести > Србија > Humanost na delu

Humanost na delu

17-10-2019 09:22:03 | | / mojenovosti.com |

U Srbiji se posebna pažnja posvećuje razvoju ruralnih delova zemlje, razvoju poljoprivredne proizvodnje, kao i pomoći poljoprivrednicima, bilo kroz olakšice ili subvencije. I Ujedinjene nacije na svetskom nivou procenjuju da će u narednim decenijama hrana i voda biti od strateškog značaja za sve države.
Ipak, ne smemo zaboraviti ni ljude oko nas kojima je potrebna pomoć. Na Svetski dan hrane, GrO SNS Niš i OO SNS Crveni Krst su organizovali obilazak seoskih domaćinstava u okolini Niša. Uz razgovor sa meštanima o uslovima života i rada, kao i uz podelu paketa, govorilo se i o infrastrukturi i zdravstvenim uslugama u ovim selima. Poverenik GrO SNS Zvezdan Milovanović, poverenik OO SNS Dragan Stanković i narodna poslanica Jelena Žarić Kovačević obišli su ova sela i najavili nove akcije ovog tipa.
"Mi smo u svakodnevnom kontaktu sa građanima, i stalno smo na terenu. Pomažemo ljudima i u gradu i na selu, a obišli smo danas Vrtište, Gornju Toponicu, Mezgraju, Supovac i Sečanicu, i ovde smo da u direktnom razgovoru saznamo šta je ono što je ljudima najpotrebnije. U ovoj akciji nam je pomogao i član Glavnog odbora SNS i Predsednik Saveta za socijalna pitanja GrO Vranje Nenad Milojević" kaže poslanica Žarić Kovačević.
M.N.