Žarić Kovačević 'Borimo se protiv sive ekonomije'

25-10-2019 08:33:52 | | / mojenovosti.com |

Narodna poslanica Jelena Žarić Kovačević (SNS) izjavila je danas u Skupštini Srbije da je stanje u ekonomiji i privredi neuporedivo bolje od onog koje je nova vlast zatekla 2012 godine, te da se usvajanjem novih mera Vlada Srbije i institucije bore protiv sive ekonomije.

"Predloženim rešenjem se, između ostalog, borimo i protiv sive ekonomije. Zbog sigurnosti prodavaca i kupaca, predlog je da se kod naručivanja i kupovine preko Interneta, lični podaci ostave kuriru prilikom slanja i prilikom prijema pošiljke, i da se čuvaju najmanje godinu dana. Poštanski operateri bi, ako ovo bude usvojeno, bili u obavezi da izvrše uvid u ličnu ispravu korisnika sa fotografijom i da evidentiraju broj lične isprave." - izjavila je Žarić Kovačević.

"Vlada Srbije je kao jedan od prioriteta postavila smanjenje obima sive ekonomije, pa su 2017. i 2018. godina proglašene za godine borbe protiv sive ekonomije. Ta borba se nastavlja i dalje i Vlada Srbije je usvojila Akcioni plan za sprovođenje nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije. Reč je o jednom sveobuhvatnom planu koji bi
trebao da napravi još bolji privredni ambijent u Srbiji. Sa jedne strane, suzbijanje sive ekonomije daće benefite za građane, a sa druge strane, i građani bi trebali da se uključe i da uzmu aktivno učešće u borbi protiv sive ekonomije, zajedno sa svim državnim organima i institucijama, kao i sa celom privredom." - navela je poslanica SNS.

M.N.