Kovačević: Bolji uslovi za sve investitore

26-10-2019 05:46:03 | | / mojenovosti.com |

Narodna poslanica Studenka Kovačević (SNS) izjavila je da se izmenama i dopunama Zakona o izvozu i uvozu robe u velikoj meri olakšava poslovanje za sve investitore koji posluju u Srbiji, kao i za one koji će u budućnosti poslovati na našoj teritoriji.

'Veoma je važan Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o izvozu i uvozu robe dvostruke namene, jer izmenama ovog zakona, praktično će se rasteretiti privredni subjekti koji posluju u Republici Srbiji. U najvećoj meri su to domaći privredni subjekti koji posluju sa ovom vrstom robe, a svrstavaju se u mikro i male privredne subjekte.
Naime, do sada je prikupljanje dokumentacije, podnošenje zahteva i čekanje na samo izdavanje uvoznih dozvola trajalo negde oko 30 dana, što je svakako opterećujuće i smanjuje konkurentnost ovih preduzeća na tržištu. Ukidanjem obaveze pribavljanja uvoznih dozvola, privrednim subjektima će poslovanje biti u velikoj meri olakšano. Nesmetano će moći da posluju i na međunarodnom nivou i razvijaju svoje poslovanje. ' - navela je Kovačević.

'Ne zaboravite da je Srbija veoma atraktivno poslovno područje, da u poslednjih nekoliko godina sve veći broj stranih kompanija otvara svoje pogone širom Srbije. Šta više, kako mi ovde otklanjamo zakonske barijere, pregovori predsednika Vučića sa prijateljima iz celog sveta rezultiraju sve boljim poslovnim poduhvatima. Pre svega, mislim na poslednji događaj kojim je dogovoren dolazak veoma uspešnih nemačkih kompanija, koje će našim radnicima isplaćivati impozantnih hiljadu i 700 evra neto prihoda u proseku.' - izjavila je poslanica Kovačević.

M.N