ПАЛМА ВОДИ У БЕЧ 320 САМОХРАНИХ РОДИТЕЉА

01-11-2019 04:29:28 | | / mojenovosti.com |

„Од 4. до 7. новембра у Бечу ће, у организацији Скупштине града Јагодине, а о трошку донатора, боравити делегација од 350 људи. Од тог броја 320 су самохрани родитељи са територије града Јагодине. Они и политичко привредни део делегације чине укупно 350 чланова. Позвали смо 900 самохраних родитеља са територије града Јагодине, њих 320 иде у Беч, а остали нису могли из оправданих разлога, а најважнији је да нису имали коме децу да оставе на чување. Средства смо обезбедили од донатора као увек до сада и не плаћа се ништа из буџета града Јагодине“, изјавио је данас председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма на конференцији за новинаре у Јагодини.
„Сигуран сам да самохрани родитељи живе теже од породица где су отац и мајка поред детета, јер су деца највеће жртве код развода брака. Ми не желимо да улазимо у породичне проблеме, али апелујемо на све оне који су у браку да су деца закон и да треба да се превазиђу проблеми и свађе и да треба да постоји толеранција и флексибилност у породици и да су деца изнад свега. Ми се залажемо за породицу, породица је основни стуб живота и смисао свега што човек ради“, поручио је Марковић. „Ми у Јагодини имамо редован пријем грађана већ 15 година и помажемо деци, самохраним родитељима и родитељима чија су примања мала. Такође, постоји помоћ сваког месеца која се даје путем градског Центра за социјални рад. У Јагодини је бесплатан превоз за све, цена вртића је једна од најнижих у Србији, а у вртићима имамо најбоље услове, нема листа чекања и сада градимо још једна вртић, да би могли да примимо све већи број деце који се рађа у Јагодини. Пре 10 година смо имали годину и по дана акцију за свако четврто, пето, шесто... дете које се роди да добија 200 евра месечно до пунолетства. Та деца сада имају 10 година. Пре 7 година имали смо акцију, коју смо најавили годину дана раније, да ће свако новорођено дете добити 1200 евра. Та акција је трајала годину дана и та деца данас имају 7 година и пошла су у школу. Наставићемо да радимо у интересу грађана и у свему имамо одличну сарадњу са коалиционим партнерима, Социјалистичком партијом Србије и Србском напредном странком“, казао је Марковић.
„Имаћемо у Бечу и неколико политичких састанака, обићи ћемо неколико бечких општина, а разговараћемо и са једном опозиционом партијом у Аустрији. Нама је увек приоритет Србија и интерес Србије и ми никада не заступамо само интерес града Јагодине“, рекао је Марковић. Директорка Центра за социјални рад у Јагодини Бисерка Јаковљевић, изјавила је, да је ова акција одласка у Беч за самохране родитеље изазвала велико задовољство. Јаковљевић је рекла да у Беч путују не само самохране мајке, већ и самохрани очеви. Конференцији за новинаре присуствовали су и градоначелник Јагодине Ратко Стевановић, као и председник СПС –а у Јагодини и начелник Поморавског округа Горан Милосављевић и председник СНС у Јагодини Никола Радосављевић.
M.H.