5 razloga zašto naučiti Web dizajn

02-11-2019 09:03:43 | | obukeikursevi.com/ mojenovosti.com |

Volite da “prčkate” po računaru? Stalno ste na internetu i praktično ste se srodili sa tastaturom i mišem? Čak i kada ste van kuće, volite da preko mobilnog pogledate šta ima novo na webu? Hmm. Možda ste rođeni za web dizajnera/programera.

Tehnologija je znatno uznapredovala i pravljenje web sajtova danas je lakše naučiti nego ikada prije. Da. Potrebno je malo truda i discipline, ali ono što dobijete zauzvrat vrijedno je vašeg napora.
Predstavljamo vam 5 razloga zašto da ovladate vještinom pravljenja web sajtova:
Web dizajneri su veoma traženi na tržištu rada
Dobar i funkcionalan web sajt danas je postao prioritet svakog preduzeća. Bez obzira na to čime se bavi i koliko je velika, firma mora biti prisutna na internetu i to ne bilo kako. Web sajt savremene kompanije je pod pritiskom da ispuni očekivanja postojećih i potencijalnih klijenata. Da im pruži vizuelno primamljiv sajt, sa lakom navigacijom i dobrom preglednošću. Naravno, posljedica je velika potražnja za web dizajnerima. A budući da se nove firme otvaraju iz dana u dan, potrebno je sve više i više web programera, jednako za pravljenje i održavanje sajtova.
Plate web dizajnera su u stalnom rastu
Pošto potražnja za web dizajnerima, u čitavom svetu, premašuje broj ljudi koji znaju da prave web sajtove, plate u ovom sektoru su u stalnom porastu. Ovo važi čak i za početnike u vodama web dizajna. Bez obzira da li ste zainteresovani za stalni posao u nekoj firmi ili biste radije radili kao freelancer, do dobro plaćenog posla se dolazi lako. Naravno, sa sve većim iskustvom i brojem projekata, povećava se i zarada. Na početku možete računati na platu od 400 – 500 evra i biti sigurni da će vam vrednost rasti iz godine u godinu.
Internet je svuda – ostavite svoj pečat
Internet je postao nezaobilazna stavka u svim sferama društva i poslovanja. Kao web dizajner, kreiraćete sajtove koje će vidjeti i koristiti veliki broj ljudi. To znači da ćete na svakog korisnika i na svaku firmu za koju radite ponaosob ostaviti jedinstven i nezamjenjiv utisak.
Web dizajn je polje koje se neprekidno širi
Internet više nije tu samo zarad sebe samog. Danas kada kompanije razmišljaju o svojim web sajtovima, na umu su im i mobilne tehnologije i društveni mediji. Rastuća upotreba mobilnih telefona, tableta, pametnih televizora, internet televizije je činjenica koja se mora uzeti u obzir prilikom dizajniranja i pravljenja web sajtova. Upravo ovo novo tržište predstavlja oblast širenja web dizajna i publike u čijoj se službi nalazi.
Fleksibilnost web dizajna
Web programiranje objedinjuje više aspekata – front end, back end, web sadržaj za mobilne uređaje, sisteme za upravljanje sadržajem, e-commerce… To vam daje široku lepezu mogućnosti prilikom izbora kojim putem želite da krenete i da se usavršavate. Tako se, na primer, PHP programer može fokusirati na WordPress platformu, dok se drugi web dizajner može opredijeliti striktno za radu na tzv statičkim web stranicama pisanim u HTML i CSS programskim jezicima.
Zvuči vam primamljivo?
Prijavite se na WebMaster kurs koji organizuje BitLab. Kurs obuhvata učenje osnova HTML, CSS, JavaScript i Angular programskih jezika. Kontaktirajte nas na: +387 65 021 012 ili na +387 66 516 174, kao i na edu@bitlab.rs