Izložba Dečije likovne kolonije 2019

02-12-2019 05:25:36 | | / mojenovosti.com |

U utorak 3. decembra u Galeriji Narodnog Univerziteta u Vranju, od 19 časova, biće otvorena izložba slika i radova sa Prve Dečije likovne kolonije.

Prva Dečija likovna kolonija u organizaciji Narodnog univerziteta u Vranju održana je sredinom maja 2019 godine. U Кoloniji je učestvovalo 18 učenika,a od toga šestoro iz Boljevca. Slikali su u Likovnoj radionici i u Gradskom parku, i učestvovali likovnim performansom u dečijoj manifestaciji „Vreme radosti“.
Cilj Кolonije je bio da omogući talentovanoj deci da slikanjem izraze svoju kreativnost, da uživaju u opuštenoj stvaralačkoj atmosferi, da na pravi način iskažu misli i osećanja i na platno prenesu bogatstvo svoje mašte i svog unutrašnjeg sveta.
Deca crtaju onako kako se osećaju. Slobodno, iskreno, iz zabave i kroz igru, bez ograničenja. Zato su njihova dela umetnost.Posmatrali su svet oko sebe, uočavali i zapažali. Prolazili su kroz zanimljive aktivnosti i zadatke. Otkrivali tajne, eksperimentisali, igrali se. Družili su se sa domaćinima, upoznali Vranje i njegovu istoriju i tradiciju, a ove slike su rezultat njihovog rada i najbolje pokazuju koliko je prva Dečija likovna kolonija u Vranju bila uspešna.
I. Trajković