Драган Марковић Палма предлаже Удружење градоначелника Грчке и Србије

04-12-2019 08:23:20 | | / mojenovosti.com |

Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије, народни посланик и председник скупштине града Јагодина и почасни конзул Грчке у Србији сусрео се у Солуну са градоначелником грчког града Верие Костантиносом Воргиацидисом.
Марковић је истакао да има добре односе са градоначелницима Солуна, Катеринија, Хрисопулија, Коринта и сада Верие, и да предлаже да се формира Удружење градоначелника Грчке и Србије, како би градоначелници следили пример добре сарадње двеју држава Грчке и Србије. Формирањем удружења градоначелника појачали би привредну, културну, спортску сарадњу два братска православна народа.
"Захваљујем Грчкој држави и премијеру Мицотакису што имају чврст став да никада неће признати независност Косова и што подржава Србију на европском путу" закључио је Марковић Градоначелник Верие је рекао да подржава идеју Драгана Марковића Палме и да прихвата позив да на пролеће посети Србију и Јагодину, и да је сигуран да ће пријатељство два града допринети развоју економске, културне, и спортске сарадње.
Поред Драгана Марковића Палме делегацију су су чинили и Горан Милосављевић начелник Поморавског округа, Живота Старчевић портпарол Јединствене Србије и Марко Маљковић директор Дома ученика у Јагодини.
M.H.