ПАЛМА : 400 ПОЉОПРИВРЕДНИКА ИЗ ЈАГОДИНЕ ОТПУТОВАЛО У БЕЧ

22-12-2019 09:26:33 | | / mojenovosti.com |

У организацији Скупштине града Јагодине, а о трошку донатора, у Беч отпутовало 400 пољопривредника из Јагодине и они ће у главном граду Аустрије боравити од 23. до 25. децембра”, изјавио је председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма. “Пољопривредници ће у околини Беча посетити неколико фарми како би видели на који начин раде њихове колеге у једној земљи чланици Европске уније. Видеће како пољопривредници у Аустрији гаје стоку, телад, јунад, стећи ће неко искуство које ће применити у Србији”, изјавио је Марковић. “ У Беч путује и привредно – политички део делегације, који ће посетити компанију “Шибел”, са којом је већ потписан уговор и која ће од 1. до 5. фебруара у Јагодини почети изградњу фабрике, са намером да у почетку запосли 50, а касније 200 радника”, додао је Марковић. Марковић је истакао да је ове године, захваљујући донаторима, Скупштина града организовала путовање у иностранство за више од 3.000 људи и оценио да се по томе Јагодина разликује од свих градова у Србији.
"Водили смо у марту 750 студената у Беч, крајем маја и почетком јуна 1.100 пензионера, лекара, просветних радника, васпитача и пољопривредника у Паралију, крајем августа и почетком септембра 650 грађана свих структура опет у Паралију, у октобру смо водили 350 самохраних родитеља у Беч и сада водимо 400 пољоприведника у Беч", подсетио је Марковић и додао да град то чини већ 14 година. “ У тај број не улазе ученици који заврше средњу школу који летују у Паралији и ученици који заврше четврти и осми разред основне школе који су до сада летовали у Црној Гори, а од наредне године ће и они летовати у Грчкој, у Паралији, као ни чланови културно-уметничких друштава и спортских екипа”, истакао је Драган Марковић Палма.
Марковић је додао да су пољопривредници, у организацији Скупштине града, до сада ишли у Париз, Минхен, Верону... Иначе, пољопривредници Јагодине су први осетили и благодети путовања без виза у земље Европске уније, пре десет година, када је 20. децембра 2009. године њих 120, такође у организацији Скупштине града Јагодине, отпутовало без виза у Беч.
M. H.