У суботу и недјељу: Црквено-народна литуја у Даниловграду и Спужу!

02-01-2020 10:34:47 | | borba.me/ mojenovosti.com |

Спушки и даниловградски одбори за одбрану светиња обавјештавају суграђане да ће се у суботу, 04. 01. 2020, одржати велика црквено-народна литија улицама Даниловграда која ће кренути од цркве Свете Текле у 17 часова, након чега ће бити одслужен молебан, као и да ће се црквено-народна литија одржати и наредног дана, у недјељу, 05. 01. 2020, у Спужу, након одслуженог молебана у цркви светог Петра Цетињског, који почиње у 17 часова.

“Молимо све суграђане и сав вјерни народ Бјелопавлића да се у што већем броју окупимо на литијама, те да из града у коме столује Свети Василије Острошки и Свети Арсеније Сремац и Свети Стефан Пиперски пошаљемо јасну поруку да ћемо до краја бранити и сачувати наше светиње.

Желимо такође да обавијестимо начелника даниловградске полиције господина Марка Калезића који је ових дана прекорачио службена овлашћења, хапсећи, позивајући на информативне разговоре и пријетећи насиљем угледним грађанима Даниловграда, да се нимало нијесмо уплашили, већ да ћемо једнако упорно, једнако достојанствено и молитвено, али и једнако одлучно, изражавати протест против срамног Закона о отимачини светиња Митрополији црногорско-приморској, све док се исти не стави ван снаге.
Овим путем такође обавјештавамо јавност да ће, уколико неко од вјерујућих грађана Даниловграда, који ових дана мирно и цивилизовано протестују, буде претучен и ухапшен, као што је синоћ један од вјерника, наш уважени комшија и суграђанин Милош Милоњић, без икаквог разлога позван на информативни разговор и задржан у ОБ Даниловград, за такво поступање сносити директну одговорност лично господин Калезић.
Наиме, дотични начелник полиције, доказујући лојалност свом шефу из Мајамија, отворено саопштава да је спреман да примијени сва средства у борби против суграђана, заборављајући да га ти исти суграђани плаћају да их штити, а не да на њих атакује. Мјештани Даниловграда, као и читав народ Црне Горе, имају Уставом загарантовано право, а овог пута и обавезу, да на миран и достојанствен начин бране своје светиње и протестују против неправде, и у томе их не може спријечити никаква сила и пријетње, па ни наш помало занесени племеник и пријатељ, уважени начелник полиције господин Калезић, стоји у саопштењу.