Jelena Žarić Kovačević 'Opoziciji su izborni uslovi sada dobri'

25-04-2020 07:37:07 | | / mojenovosti.com |

Sednica Parlamenta Srbije najavljena je za utorak 28. april. Rad Parlamenta je bio prekinut zbog raspisivanja vanrednog stanja zbog epidemije COV19, a na predstojećoj sednici bi trebalo da se potvrde odluke donesene u borbi sa pandemijom. Narodna poslanica Jelena Žarić Kovačević (SNS) nema dilemu da će na novom zasedanju učestvovati i deo opozicionih stranaka, koje su više od godinu dana bojkotovali rad Parlamenta.

"O politici nisam ništa pisala na društvenim mrežama od dana kada je Srpska napredna stranka stopirala izbornu kampanju zbog vanrednog stanja i pojave korona virusa. Medjutim, kako će se sednica Narodne skupštine održati utorak, imam potrebu da kažem par rečenica. Prvo, moje opredeljenje se nije promenilo - imam puno poverenje u Predsednika Aleksandra Vučića, jer je još jednom na delu pokazao da se boi za Srbiju u svakom trenutku. Ali - da ostavimo po strani moj lični utisak. Ovih dana smo videli najave da će Savez za Srbiju izaći na izbore, a neki poslanici učestvovati na sednici Parlamenta . To nije ništa drugo do marketing i prikupljanje jeftinih poena za predstojeću kampanju koja nas očekuje " navodi poslanica Žarić Kovačević.
"Kada neko obeća, pa ne dodje na sednicu na kojoj se govorilo o strožijim kaznama za silovatelje i ubice dece, za mene je on dotakao dno,i kao čovek i kao političar. Navela sam samo jedan primer, a ima ih mnogo. Ovo znam, jer j
sam svakoga dana bila u sali, a opozicija, koja će sada doci nije - a primali su platu svo vreme. Prema tome, meni je potpuno jasno o čemu se radi, a trudiću se da to svima i prenesem, zato što je drugačije kad pročitate na portalima u odnosu na situaciju kada ste živi svedok. Dok su mnogi od nas, Aleksandar Vučić prvi, pomagali kako smo znali i mogli, oni su planirali kako da dodju do fotelja. Sada su im izborni uslovi dobri? Sada postoji demokratija i parlamentarni dijalog? Sporazum koji su potpisali sa narodom im ne znači ništa? Džabe su šetali ljudi koji ih podržavaju? Sve što su slagali nece moci da demantujz ne u kampanji, nego narednih 10 godina" dodaje poslanica Žarić Kovačević.
M. N.
Foto: Arhiva