Налазите се на страници > Почетна > Магазин > Култура > Dobar glas se uvek čuje

Dobar glas se uvek čuje

25-04-2020 08:00:29 | | / mojenovosti.com |

Pandemija COV19, koja je zahvatila dobar deo sveta, kao i mere koje su gotovo sve zemlje uvele da zaštite svoje građane, naterala su mnoge umetnike - a naročito umetnike - da se na nove i dosad neviđene načine povežu, kao i da stvaraju muziku zajedno - preko Interneta i društvenih mreža. Tako su i čuveni Rolingstonsi održali koncert iz izolacije - svako iz svoje kuće, a takođe i brojni drugi muzičari i DJ producenti uživo prenose svoje nastupe, većinom na Fejsbuku i platformi BeatPort.

Poznata vokalna solistkinja iz Vranja Ivana Tasić Mitić rešila je da obraduje sve ljubitelje dobrog glasa i dobre muzike, te je na svom Fejsbuk profilu objavila pesmu koju je izvela zajedno sa svojim kolegom Dušanom Radoičićem.
"Pesma 'Pod gorom se šetalo devojče' je nastala 2008.godine.Tekst, muziku i aranžman napisao je Vlada Panović (koji je i šef Narodnog orkestra RTS-a).Nastupila sam iste godine na Zlatiborskom festivalu sa ovom pesmom, a ubrzo posle toga sam napravila trajni snimak za arhiv Radio Beograda u pratnji Narodnog orkestra" kaže Ivana Tasić Mitić.
Ivan Trajković
Foto: Printsktin