Налазите се на страници > Почетна > Економија > Посао > 'Poslovanje nakon pandemije'

'Poslovanje nakon pandemije'

03-05-2020 11:15:02 | | / mojenovosti.com |


Srbija je krajem marta predstavila paket ekonomskih mera vredan 5 milijardi evra, radi ublažavanja poslednica izazvanih epidemijom koronavirusa.

VladaSrbijeodlučila je da odloži plaćanje poreza i doprinosa na zarade za 2021.godinu, biće ukinut PDV za medicinsku opremu, a biće dodeljena i novčana pomoć za inovacije, kao i isplata prva tri minimalca za mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetnike u iznosu od tri minimalne zarade.

U anketama za preduzetnike među najčešćim predlozima za pomoć poslovanju su: davanje prednosti robi malih domaćih proizvođača u odnosu na uvoznu robu, podrška u promociji i marketingu, aktivno uključivanje velikih kompanija u promociju mikro i malih preduzeća u kriznom periodu.

Upravo zato se jedna mlada preduzetnica i novinarka setila da svoje resurse iskoristi kao pomoć mikro i malim preduzećima i preduzetnicima. Naime,JovanaŠipčićurednica portalaJollyWomanje na svojim društvenim mrežama istakla da na svom portalu želi da reklamira preduzeća i preduzetnike kojima bi to značilo, ali i na saradničkim portalima.

Ovoj ideji se pridružila idirektorka Sektora za preduzetništvo u Privrednoj komori Srbije Branislava Simanić, pa su osmislili zajedničku akciju pomoći pod nazivom “Kako poslovati nakon korone – Pomozimo malim, osnažimo preduzetnike nakon pandemije”.


Naime, sva mikro, mala preduzeća i preduzetnici će moći da se prijave za ovu pomoć, a Privredna komora Srbije zajedno sa Jovanom Šipčić će izabrati 5 od kojih će troje dobiti biznis plan i medijsku promociju, a dve žene preduzetnice će dobiti marketing plan i takođe medijsku promociju od mlade urednice Jovane Šipčić do kraja godine.

Svi zainteresovani mogu da se prijave na mejlovepreduzetnik@pks.rsili na mejlinfo@jollymagazine.com.

Gospođa Branislava Simanić je istakla da će Sektor za preduzetništvo uvek podržati humane akcije mladih preduzetnika i izlaziti u susret svim zahtevima. Ona je takođe najavila i dodatne mere pomoći i akcije koja su preduzetnici istakli kao najbitnije u narednom periodu.

Da je ova ideja došla do velikog broja ljudi govori činjenica da je Jovana Šipčić izjavila da se do sada prijavilo više stotina preduzeća, ali i da su ideju preuzeli mediji iz regiona.


M. N.

Foto : Printsktin