REKONSTRUIŠE SE ATLETSKI STADION U KIKINDI

22-10-2020 09:42:29 | | / mojenovosti.com |

Na poziv gradonačelnika Kikinde Nikole Lukača, Slobodan Branković, direktor Srpskog atletskog saveza posetio je ovaj grad kako bi sa predstavnicima Gradske uprave, Sportskog saveza i rukovodstvom SC „Jezero“ porazgovarao o rekonstrukciji atletskog stadiona u Kikindi. Nakon prijema u kabinetu, Lukač je sa Brankovićem , Jelenom Čudanov Bakić predsednicom Sportskog saveza Kikinda, Dejanom Pudar, vd. direktorom SC „Jezero“ i Draganom Pecarskim većnikom za sport i omladinu obišao ovaj sportski kompleks.

Atletski stadion nedovršen je skoro četiri decenije, dugo je otvoren, prazan i bez završnog sloja, a sada su se stekli svi uslovi za njegovu rekonstrukciju:

Glavni razlog moje današnje posete jeste da vidim u kakvom stanju se nalazi stadion i da napravimo prve korake kako da ga privedemo nameni, da Kikinđani dobiju jedan moderan objekat koji će moći svi da koriste“ – rekao je direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković nakon obilaska stadiona.

Predsednica kikindskog Sportskog saveza Jelena Čudanov Bakić kaže da je Kikindi potreban atletski stadion kako bi upravo na ovom mestu deca, omladina ali i atletski klubovi mogli nesmetano da se bave svojim aktivnostima.

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač kaže da će Grad uvek podržavati ovakve i slične projekte:

-„Trudićemo se da našoj talentovanoj deci za koju sve ovo i radimo obezbedimo uslove za treninge kako bi postizali što bolje rezultate u narednom periodu. Jedan od projekata jeste i nedovršeni atletski stadion koji nije priveden nameni, i nadam se da ćemo sa Atletskim savezom, državom, Vladom Republike Srbije, Sportskim savezom i Ministarstvom iznaći rešenje i ovaj stadion privesti nameni kako bi naši sportisti dobili ovaj teren za trening“ – zaključio je Lukač.

SAS

Foto: Kikinda News