Налазите се на страници > Почетна > Магазин > Култура > Umetnost je put do srca publike

Umetnost je put do srca publike

06-12-2021 06:43:21 | | / mojenovosti.com |

Zorana Jovanović je mlada i veoma talentovana umetnica iz Vranja, a njena dela su našla svoj put i na mnogobrojnim izložbama širom Srbije i regiona. Sada sa zvanjem Mastera primenjenih umetnosti, Zorana već planira nove likovne poduhvate.

"Najdraže su mi izložbe polaznika likovne radionice, kao i moja samostalna izložba 2014. godine u galeriji Narodnog univerziteta u Vranju. Izdvojila bih i izložbe studenata Portret 2018. godine, izložbe vitraža i grafita u Prijedoru i Kraljevu, kao i izložba Minijatura 3 u Maloj galeriji ULUPUDS u Beogradu 2019. tokom studiranja na fakultetu Primenjenih umetnosti" kaže Zorana na početku intervjua.
" Umetnik je vođen emocijama da stvara svoju umetnost. Ali često, i stvarnost koja nas okružuje može da postane inspiracija za umetnička dela, a ogledalo naše stvarnosti se često nalazi na internetu, pa sadržaji na njemu postaju motivacija za umetnost. Talenat je putokaz koji će usmeriti umetnika i uvesti ga u svet umetnosti, a rad na svom talentu je sastavni deo instinskog uspeha umetničkog stvaralaštva" dodaje mlada umetnica.
"Štafelajno slikarstvo - to je ono što me trenutno najviše zanima i inspiriše. Umetnik svojim radom može da privuče publiku. Znate, svo njegovo vreme, sav trud umetnika i emocije utkane u slike osvajaju publiku. Zato planiram da nastavim sa stvaranjem svoje umetnosti, da se ostvarim i kao mentor, živim umetnost i delim je sa svetom" kaže Jovanović.
Ivan Trajković