РУСКА АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА ЗА БОЛОВЕ У ЗГЛОБОВИМА И КИЧМИ

15-12-2021 10:46:24 | | / mojenovosti.com |

Дугогодишње коришћење традиционалних метода лечења у Русији показује колико су они значајни и ефектни.
За њихову делотворност гарантују и бројни медицински стручњаци уз препоруке о коришћењу самостално или у комбинацији са другим средствима током спровођења терапије.
И у случају болних зглобова и леђа могуће је испробати неколико различитих природних дарова које Руси веома цене и служе се њима вековима.
Свако тело и сваки организам различито реагују на лекове па чак и оне природне и пре примене се посаветујте са својим лекаром да би сазнали да ли одабрана лековита биљка или природни производ уопште у Вашем случају пружа било какву помоћ.

РУСКА ПРИРОДНА СРЕДСТВА ЗА УБЛАЖАВАЊЕ БОЛОВА У КИЧМИ И ЗГЛОБОВИМА

МЕД као поуздан лек против болова

У Русији, мед се, заједно са другим пчелињим производима, одавно сматра поузданим леком против болова па чак и оних који се јављају због проблема са зглобовима и кичмом.
Исто тако, мед је од велике помоћи код бројних других потешкоћа са здрављем, а нарочито се истиче његова употреба за јачање имунитета, пробаву, детоксикацију крви и третирање бактеријских инфекција.
Да би се ублажиле непријатне тегобе, мед се узима кроз исхрану или наноси топикално.
Две или три супене кашике сировог меда помешати са кашиком цимета у праху са мало млаке воде. Добијеним леком лагано масирати болна места.

СУНЦОКРЕТ за проблеме са зглобовима

Ефекти сунцокрета су примећени и код тежих облика болести зглобова, враћајући им покретљивост колико год је то могуће. Пожељно је увести семенке сунцокрета у дијету особе која пати од спиналног артритиса, јер оне у свом саставу садрже елементе који делују противупално.
Са уљем сунцокрета то није случај, јер оно погоршава болове и зато га треба изоставити током припреме јела. Руси користе одличну тинктуру код ублажавања свих симптома који прате болове у кичми и зглобовима.
Са 1л вотке прелити 6 сунцокретових цветова и након стајања на сунчевој светлости 40 дана процедити течност. Једну супену кашику тинктуре узимати три пута на дан, 20 минута пре јела.

КЕДРОВО УЉЕ као природни лек за артритис

Направљено од кедровог ораха, ово уље се у Русији сматра драгоценим природним леком за спинални артритис и друге облике артритиса. Садржи обиље витамина и аминокиселина и као такво успешно ублажава или чак елиминише болове који се јављају у пределу зглобова и кичме.
Подстиче регенерацију оштећеног ткива и смањује постојећу упалу. Осим што је сјајан лек, кедрово уље је одлично и за превенцију артритиса.
Због одсуства нежељених ефеката и богатства нутријената, кедрово уље се препоручује чак и деци. Узети по једну кашичицу уља три пута дневно, пола сата пре оброка.

ГАВЕЗ за лечење реуматских тегоба

Руси користе гавез вековима за лечење реуматских тегоба, а неоспоран је и његов учинак код проблема са спиналним артритисом. Умирује симптоме који се јављају уз упалу зглобова, а такође и сам бол.
Гавез делује и код других облика болова као што су они настали због трауматске повреде костију, зглобова, мишића и лигамената.
200мл млека и 20г гавеза загревати док све не почне да кључа па смањите температуру да би се смеша кувала око 10 минута.
Прохладити добијен лек и њиме натопити газу коју ћете ставити на болно место. На свака 2-4 сата припремати и стављати нов облог, у зависности од интезитета болова.

КАНТАРИОН за лечење упале код артритиса

Флавоноиди и активни састојак хиперицин из кантариона доприносе лечењу упале која прати артритис и самим тим ублажавају се и постојећи болови.
Руска народна медицина је потврдила позитивне ефекте ове лековите биљке, а Руси је радо користе и приликом третирања других здравствених проблема попут болова у мишићима, тегоба које прате појаву хемороида и оштећења на кожи у виду опекотина или отворених рана.
Кантарион смањује болове топикалним наношењем у виду уља или конзумирањем чаја.
Кашичицу сушених цветова кантариона прелити са 250мл вруће воде. Процедити после 3 минуте стајања, засладити медом и попити. Узимати 2-3 пута дневно.

СЕНФ за третирање болних зглобова

Осим што се показао као добро средство за третирање болних зглобова и кичме, сенф је делотворан и код осећаја бола који се ствара грчењем мишића, опуштајући их.
Помешати по кашику љутог сенфа, квалитетног меда, соли и воде. Када се добије уједначена смеша, мању количину нанети на болно место, а остатак чувати у некој кутији са поклопцем.
Кад се намаже готов лек, преко је битно ставити пластичну кесу и увезати све вуненим шалом да би се одржала топлота.
Најбоље је пре спавања применити овај метод лечења, а ујутру испрати нанету смешу млаком водом. Понављати поступак 4-5 дана.

ЛОВОР за реуматске тегобе и болове

Лист ловора се користи за борбу против реуматских тегоба и јаких болова у костима и зглобовима. Лековитост постоји због етеричног уља које се налази унутар листова и које се понаша као природни аналгетик.
Ловор је користан и код третирања различитих облика главобоље, а посебно мигрене. Поред тога, познато је да ова биљка доводи до добрих резултата када је у питању регулисање процеса варења, чишћење лимфног система и ослобођење од стреса.
Кашичицу ловоровог листа у праху помешати са 6 кашичица иглица клеке и 100г путера. Ову домаћу маст утрљати по потреби на болна места.

КОРИСНИ САВЕТИ РУСКИХ СТРУЧЊАКА

Др Иљана Кочерга, физиотерапеут, истиче ношење удобне обуће као један од начина да се олакшају болови.
Добар уложак унутар ципела или патика смањиће утицај стопала на кичму до ког долази ходањем или трчањем, што ће ублажити осећај бола.
Тегобе у пределу сакроилијачних зглобова и доњег дела кичме су чешће и интезивније код честог ношења обуће са потпетицама вишим од 5цм.
Др Илдар Маратович-Кадишев, физиотерапеут, наглашава важност регулисања телесне тежине као битног фактора за смањење или дугорочно елиминисање болова у кичми и зглобовима у близини ње или било где у телу.
Губитак сувишних килограма спречиће стварање непотребног притиска на зглобове и олакшати кретање.
Процедура је врло једноставна – унос већих количина воћа и поврћа, избацивање нездравих масноћа и слаткиша из јеловника и свакодневна физичка активност.