Palma i Dačić u Vranju: 'Za industrijski razvijen Jug'

12-03-2022 08:20:30 | | / mojenovosti.com |

"Neki govore da ćemo da dobijemosamo 15 procenataglasova, a ja vam tvrdim da ćemodobiti mnogo više", rekao je na početku svog obraćanja Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije.

On je dodao da suadutiSPS, JS i njihovih predizbornih partneraiskustvo, doslednostu politici,činjenica da su, kako je kazao,"obični ljudi, kao i svi prisutni na konvenciji".

"Naša koalicija u prethodnom mandatu, od para koje su nam sledovale kao parlamentarnoj političkoj stranci,vodila je 1.070 Vranjanaca na moreu Paralijubesplatno", kazao je Palma.

Marković je u Vranju obećao da će koalicija u kojoj su SPS i JS tražiti da poljoprivredna proizvodnja i, kako je kazao,'gospodin poljoprivredni proizvođač', budu neke odključnih tačakana kojima će se kreirati državna politika.

"Mladiće,takođe,biti našprioritet", potencirao je Palma u Vranju.

"Za mene je Vranje oduvek bilosinonim za veliki industrijski centari bio samposebno tužankada smo posle 2000. godine, umesto da doživimo industrijski procvat,imali zatvaranjefabrika, otpuštanje radnika, a to Vranje i Srbijanisu zaslužilijer imaju veliki industrijski potencijal" rekao je u subotu u Vranju predsednik SPS-a i kandidat za premijera Srbije Ivica Dačić.

On je, govoreći na predizbornoj konvenciji u Vranju, na koju je stigao zajedno saDraganom Markovićem Palmom, dugogodišnjim koalicionim partnerom socijalista i liderom Jedinstvene Srbije (JS), potencirao da obojica želeda ulože "maksimalan naporda se upravo Vranje i jug Srbije industrijski razviju".

Dačić je podsetio da je devedesetih godina prošlog veka svoju političku karijeruupravo počeo sa jugadržave i da je 1992. godine izabran za narodnog predstavnika - poslanika južnjaka u tadašnjoj Skupštini Jugoslavije,sa Dragomirom Tomićemiz Simpa.

Podsetio je i da je SPS "oduvek bio sinonim zapolitičku stabilnost, sigurnost, državotvornost, državni kontinuitet, tradiciju i trajanje".

"Ja samponosan što sam na čeluove partije i koalicije, jer među namanikada nije bilo izdajnikasrpskog naroda", kazao je Dačić.


NIV