Svetsko atletsko prvenstvo u dvorani 2022 - mesec dana kasnije

18-04-2022 06:00:23 | | / mojenovosti.com |

Zlatni sjaj, zlatni rekordi, „kraljica sportova“ u Beogradu i Areni kao nigde i nikada do sada! Slika koja će večno živeti, slika Svetskog atletskog prvenstva u dvorani 2022. koja je obišla planetu i koja je potvrdu o posebnosti, kvalitetu, uspešnosti najvišeg ranga dobila kroz najveće moguće priznanje za najuspešnije atletsko takmičenje ostavivši iza sebe sve prethodne gigante u organizaciji jednog ovakvog događaja.Rezultat takmičenja se izračunava uzimajući u obzir stvarno postignute rezultate, nivo sportista učesnika i svetske rekorde postignute na takmičenju, a naša zemlja i naša prestonica su na prvom mestu i nema im ravnih. Sijaset razloga za večni ponos, za novu inspiraciju i rad na pomeranju postavljenih granica.

Mesec dana proteklo je od događaja kojim ćemo se večno ponositi, eho svetske smotre najboljih atletičara sveta i dalje odzvanja našom prestonicom i planetom. Od 18. do 20. marta 2022. bili smo svedoci nove istorije “kraljice sportova”, novih suza radosnica, ali i onih drugih izazvanih razočarenjima usled neuspeha koji nije bio očekivan. Tokom tri dana atletske čarolije u beogradskoj Arenitakmičilo se 129 ekipa, a u finale su se plasirali sportisti iz 59 zemalja, postavljeno je sedam rekorda šampionata i 17 rekorda regionalnih asocijacija.

Pečat u istoriji sporta koji iza sebe ostavlja Svetski šampionat u dvorani 2022. popločan je facinantnim ostvarenjima glavnih akreta ovog sporta kroz tri svetska rekorda poslednjeg dana takmičenja: (Julimar Rohas VEN u troskoku 15,74m; Grant Holovej USA na 60m sa preponama 7,29; i Mondo Duplantis SWE u skoku s motkom 6,20m), sa rekordnim brojem zemalja koje su se kvalifikovale za finale, 31 zemljom koje su osvojile medalje, od kojih je 20 stiglo do zlata, uključujući i naciju domaćina, imali smo učešće 612 sportista, više od 20.000 gledalaca protutnjalo je najponosnijim srpskim sportskim zdanjem u kome je atletika bljesnula dijamantskim sjajem i stvoren je mit!Istorija će pisati, knjige će beležiti, atletičari večno u srcu nositi, statistika zvanično voditi sve rekorde, svaki sekund trijumfa, rivalstva, emocije, borbe za ispunjenje željenog sna u različitim disciplinama koje činile mozaik SP Beograd 2022.Erupcija emocija nakon zlatnog skoka najbolje atletičarke naše zemlje u istoriji, višestruke svetske šampionke Ivane Vulete Španović i dalje struji venama svih onih koji su bili živi svedoci svetskog zlata za Srbiju koje je svim srcem i snagom podarila svima nama.

Svetsko atletsko prvenstvo u dvorani 2022. ostaće zauvek inspiracija, zvezda vodilja kako domaćim atletskim snagama, tako i šampionima širom meridijana koji su svoje umeće demonstrirali u prelepom ambijentu beogradske Arene. Prenosiće se utisci na pokolenja i bivati nadahnuće nekim novim nadama da se otisnu na put žetve medalja i rekorda u najglobalnijem sportu na planeti, atletici!Ostaju prelepa sećanja koja nas motivišu i opominju da moramo nastaviti još bolje, jače i uspešnije jer „kraljica sportova“ to zaslužuje.


(SAS)