Налазите се на страници > Почетна > Спорт > ZLATNA BRONZA!

ZLATNA BRONZA!

22-08-2022 12:47:10 | | / mojenovosti.com |

Srbija u srcu, srcem za Srbiju! „Kraljica sportova“ i njeni glavni akteri nastavljaju sa žetvom medalja u 2022, nastavljaju svojevrsnu rapsodiju, pisanje istorije srpske atletike kakva do sada nije viđena. Iz meseca u mesec, iz nedelje u nedelju, vesti su nikad lepše, nikad jače, nikad emotivinije i snažnije. Ipak finiš leta donosi najlepšu fabulu i neverovatne uspehe naših reprezentativaca koji su nas učinili neizmerno ponosnim i srećnim, koji su zahvaljujući svojim snagama, posvećenošću, verom i motivisanošću iskovali četiri seniorske medalje sa šampionata Starog kontinenta u Minhenu.

Prvi put u istoriji srpske atletike reprezentacija naše zemlje zaokružila je Evropsko prvenstvo sa četiri medalje koje su zauvek izmenile istoriju ovog sporta u našoj zemlji. Minhen iz snova za srpsku atletiku u kojoj smo imali 14 reprezentativaca u različitim disciplinama krenuo je srebrom Armina Sinančevića u bacanju kugle, sledilo zlatom najbolje srpske atletičarke u istoriji Ivane Vulete koja je peti put do sada stala na tron Evropskog šampionata u skoku udalj. A zatim je nastupila čarolija mlade armade srpske atletike.Samo što su iskovale medalje na Svetskom juniorskom šampionatu, klasu su potvrdile i na seniorskom Evropskom, fantastične Adriana Vilagoš i Angelina Topić.

Tek 17-godišnja Angelina Topić uspela je skokom uvis da se domogne bronzane medalje na Evropskom prvenstvu za seniore!!!

Fantastična Angelina skakala je bez ijedne greške sve do visine od 1,95 metara koja se za nju na ovom prvenstvu ispostavila kao završna, iako je u karijeri imala i centimetar bolji rezultat.

Međutim, naša sjajna atletičarka imala je tu sreću da je na istoj visini rušila iBrit Vermaniz Holandije, kao iIrina Geraščenkoiz Ukrajine, koje su prethodno iz dosta više pokušaja preskakale ostale visine.

Angelina je skočila 193 cm iz prvog pokušaja i tako uspela da sačuva prvu evropsku bronzu u svojoj karijeri i to u seniorskoj konkurenciji. Zlato je otišlo u ruke Jaroslave Mahučih iz Ukrajine, dok je srebrnu medalju osvojila Marija Vuković iz Crne Gore. Obe su skočile po 1.95 centimetara, ali je Ukrajinka to učinila iz prvog puta.