Налазите се на страници > Почетна > Магазин > Kiseonik je zdravlje

Kiseonik je zdravlje

07-11-2022 08:47:11 | | / mojenovosti.com |

Čuveni grčki filozof Claudius tvrdio je da sve što čovek vidi, ili može da dodirne, potiče od kiseonika. 'Kiseonik je sam život, esencija svega!' napisao je u svojim delima, koja će kasnije biti mnogo puta prevođena i citirana.
Dvadeset vekova kasnije, pozitivno dejstvo kiseonika na rad ćelija i čovekovog organizma dobro je poznato naučnicima. Brojna stanja i oboljenja kao što su astma, hronična opstruktivna bolest pluća, apnea, te sva oboljenja srca, utiču i na količinu kiseonika u krvi. Zasićenje ili saturacija krvi kiseonikom danas je jedan od ključnih pokazatelja opšteg stanja organizma. Kod ljudi koji imaju nisku saturaciju, primetni su ubrzano disanje, ubrzani puls, česti kašalj ili kijanje, učestalo znojenje, kao i promene na koži. Vazduh koji normalno udišemo sadrži 21% kiseonika, što je dovoljno samo za potpuno zdrave odrasle osobe. U suprotnom, neophodno je unošenje dodatne količine kiseonika, kako bi se indeks saturacije krvi kiseonikom povećao. Istraživanja američkih naučnika su više puta potvrdila da unošenje kiseonika u organizam povećava opštu izdržljivost organizma, čovek ima više energije, bolji san, kao i bolje mentalne karakteristike. Nakon pandemije koronavirusa (COV-19), oni koji su preležali ovo oboljenje, takođe imaju potrebu za unošenjem veće količine kiseonika.
Hiperbarične komore najnovije generacije, kakve se koriste u 'OxyHouse' Centru, razlikuju se od medicinskih hiperbaričnih komora u bolnicama po tome što je pritisak na kome rade manji, pa njihovo korišćenje ne dovodi ni do kakvih kontraindikacija. Jedan tretman u ovim hiperbaričnim komorama traje 70 minuta, a najbolji efekat delovanja kiseonika se postiže nakon 10 do 15 tretmana. Budući da su u pitanju komore koje koriste najnoviju tehnologiju u ovoj oblasti, ne postoji starosna granica za njihovo korišćenje.
Rezultati tretmana u ovim hiperbaričnim komorama su poboljšanje opšteg stanja i zdravlja organizma, kao i oslobađanje od hroničnog umora, koji je prisutan kod više od 58% populacije. Uz ovo, kiseonik pomaže i u detoksikaciji organizma, te na taj način poboljšava i sam metabolizam i metaboličke procese. Budući da su jedan od najvidljivijih znakova malog unosa kiseonika promene na koži, tretman u hiperbaričnim komorama takođe smanjuje pigmentaciju, pojavu bora, kao i oštećenja kože nastalih na suncu. Budući da je saturacija krvi kiseonikom jedan od ključnih aspekata čovekovog opšteg zdravlja, ovakvim tretmanom se pospešuje regeneracija sitnih krvnih sudova, kao i kostiju i nerava. Takođe, pospešuje se i oporavak nakon sportskih povreda, raznih vidova operacija i opekotina, te ekstremnog napora.
'Oxy House' Hiperbarični Centar se nalazi u samom centru Vranja, u ulici Oca Justina Popovića broj 2.
Sve informacije možete dobiti na telefon 064 660 17 17.