Slađana Nedeljković: More kao inspiracija

04-06-2023 09:55:20 | | / mojenovosti.com |

"Morska slika" nastala je kao ideja da se "zaustavi vreme" dragim ljudima koji su se fenomenalno proveli baš na toj jednoj plaži i da slika predstavlja taj "talas".
Zanimljivo je da je na slici originalan pesak i kap išto sve slike uživo izgledaju potpuno originalno, i živo, tako i ovaj "talas" kada se pogleda bliže donosi te osećaje gotovo kao da se čuje šum mora. Slika je u većem formatu, i dozvoljava da se naša čula opuste u tom smislu. Uživala sam u izradi igrajući se i reljefom i bojom. Plavi dan, imam običaj da izgovorim kada je nebo čisto, sveže, bez ijednog oblačka. Plava boja obeležava, predstavlja sigurnost, smirenost, poverenje i sigurnost i milo mi je da će u ljudima moj rad ostavljati, izazivati takve emocije. Volim plavo, na način da plavo možda zbog neba, u meni izaziva slobodu. Poznata je "Plava faza" koju je imao u svom stvaralaštvu Pikaso, naš Milan Konjović , ali verujem da svaki umetnik dodje u trenutak kada poželi da se " igra" plavim, indigo plavim, Bizantijsko plavim tonovima.
Priroda i ljudi čine celinu, svakako i životinje.
'Da li je raj na zemlji?' - večito je pitanje..
Volim da hvatam lepe trenutke, četkicom stvrim i već lepo predstavim najbolje što mogu. Svako od nas ima te svoje trenutke, prirodu, ljude, životinne i mesta koji su nam dragi i veliko je zadovoljstvo ostaviti, staviti ta sećanja na sliku.
Slađana Nedeljković
umetnica i književnica