Изборна атмосфера у Венецуели

14-04-2013 07:33:23 | | Глас Русије, фото: ЕПА/ vostok.rs |

Председнички избори у Венецуели биће одржани данас, 14. априла. Пријављено је укупно седам кандидата. Број бирача износи 18,9 милиона људи. У земљи је уведена забрана пића и ношења оружја.

Званични медији су апеловали на грађане да изборима приступе одговорно и дисциплиновано. Многобројна саопштења показују да су бирачи спремни да врло озбиљно подрже једног или другог кандидата, преноси специјални дописник „Гласа Русије“ из Каракаса.

У петак су на аеродром главног града „Мајкетиа“ слетали авиони из иностранства. Већина путника су грађани Венецуеле који живе ван земље, али су одлучили да гласају у својој родној земљи.

Скоро сви људи говоре о једној истој теми – о теми избора, који ће бити одржани ове недеље.

Сви телевизијски канали такође говоре о изборима 14. априла, посебан акценат стављају на транспарентност процеса гласања. Он је компјутеризован скоро сто одсто и због тога не би требало да буде било каквих манипулација.

Национални бирачки савет је саопштио да су бирачка места у целој земљи стопостотно спремна, што су потврдили међународни посматрачи, укључујући и њих 40 који представљају УНАСУР.