Извештај ЕП-а, снажна порука охрабрења Србији

16-04-2013 03:33:34 | | Глас Русије, Бета, © Коллаж: «Голос России»/ vostok.rs |


Известилац Европског парламента за Србију Јелко Кацин рекао је да извештај о напретку Србије у европским интеграцијама, о коме ће се у среду расправљати у Европском парламенту, представља снажну поруку охрабрења Србији, саопштено је из Кацинове канцеларије.

О извештају ће се расправљати у среду 17. априла у поподневном делу пленарне седнице ЕП у Стразбуру, а извештај ће ићи на коначно усвајање у четвртак 18. априла.

"Извештај о коме ћемо расправљати представља снажну поруку охрабрења Србији и позива Савет ЕУ да одреди датум за почетак преговора са Србијом што пре," наводео је Кацин поводом расправе у среду.

Кацин је нагласио да упркос томе што осма рунда високо политичког дијалога између Београда и Приштине није у потпуности уродила плодом, он сматра да има простора и времена за компромис о надлежностима заједнице србских општина.

"Тај договор би представљао одлучујући корак ка нормализацији односа Београда и Приштине што је у најбољем интересу свих грађана и економског развоја Србије и Косова, па и ширег региона и ЕУ', рекао је Кацин.