Нелегална продаја Телекома на Косову

18-04-2013 08:57:48 | | Глас Русије/ vostok.rs |


Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је поводом информација "о продаји 70 одсто удела у Телекому и ПТТ од стране нелегалних органа самопроглашене државе Косова" да је Телеком АД акционарско друштво са већинским уделом државног капитала Србије и других малих акционара, па је продајом повређено право државне својине Републике и право приватне својине осталих акционара.

"Поводом информације о продаји 70 одсто удела у Телекому и ПТТ од стране нелегалних органа самопроглашене државе Косова, Канцеларија за КиМ наводи да је продају ових фирми чију имовину у целости чине објекти који су у власништву Телеком АД Србија и ПТТ Србија, извршио невласник без икакве сагласности, овлашћења и учешћа у поступку продаје стварних власника" речено је у саопштењу.

Тиме су наводе у канцеларији обманути купци о стварној власничкој структури Телекома и ПТТ, као и о власништву на објектима које користе ове фирме.

"Телеком АД је акционарско друштво са већинским уделом државног капитала Републике Србије који су имовина Републике Србије и других малих акционара, па је продајом повређено право државне својине Републике Србије и право приватне својине осталих акционара" прецизира се у саопштењу.

Канцеларија за Косово и Метохију истиче да ће о овој нелегалној узурпацији државне и приватне имовине обавестити међународну јавност и све релевантне факторе међународне заједнице и упозорава нелегалне органе да не продају туђу имовину, јер ће одговорна лица сносити озбиљне правне последице.

"Влада Косова" је донела одлуку о приватизацији 75 одсто акција ПТК, односно фиксне и мобилне телефоније немачкој компанији "Axos Capital" у конзорцијуму с "Најафи Цомпанy" за 277 милиона евра.