У пустињи Аризоне пронађена јаја ванземаљаца?

19-04-2013 12:20:53 | | Глас Русије/ vostok.rs |


Природа не престаје да нас зачуђава новим загонеткама. Недавно, за време недељне вожње кроз пустињу Аризоне, брачни пар је открио, да кажемо, застрашујући, проналазак. Хиљаде провидних, пихтијастих сфера љубичасте боје који више личе на кавијар, су пливали у удубљењу у песку.

Ево чега се сећа Жерардин Варгас, који је и пронашао ову супстанцу:

- Био је то један сасвим обичан дан. Муж и ја смо хтели да направимо неколико фотографија околине, а онда смо приметили необичне љубичасте куглице које су светлуцале на песку. Управо је њихово светлуцање и привукло нашу пажњу. Било их је јако много…Вероватно, неколико хиљада, ако не и више. Никад раније нисмо видели ништа слично.

Шта је то било, а још важније питање, како и одакле се то појавило у ненасељеном месту – остаје загонетка. Пар Вергас је толико био заинтригиран својим проналаском да су позвали репортере локалне ТВ KGUN-9, у нади да ће заједно са њима доћи до неког закључка и одговора шта би то могло да буде. Жерардин Варгас у недоумици прича:

- Када смо са ТВ екипом стигли на место, ова чудна супстанца је и даље била тамо. Личила је на крупнији кавијар, светлуцала и преливала се на сунцу. Можда су то јаја ванземаљаца? Али, ми нисмо схватили шта је то. Имали смо више питања него одговора. Али, ја сам сигурна да је то нешто неземаљског порекла.

„Глас Русије“ се обратио стручњацима због објашњења. Биолог Светлана Касаткина је сигурна да ова супстанца нема неземаљско порекло:

- Очигледно је да се ради о некој мутацији. Могуће је да се појавио нови тип гљивица у форми желеа. У било ком случају, без специјалних анализа, тешко је дати неку оцену. Да сам на месту америчких колега ја бих се заинтересовала за овај проналазак.

Укупно гледано, то што је пронађено у Аризони, за сада се тешко дефинише. Има ли „откриће из Аризоне“ неземаљско порекло или је чудна природна мутација, показаће даља истраживања. А, до тада ће се многи становници Земље надати да наша планета има неке, за сада, неидентификоване суседе.

Аљона Ракитина,