Диверзија Двери: Издао си Косово Дачићу отворило маратон

22-04-2013 09:06:45 | | фронтал.срб/ vostok.rs |

Пет минута пред почетак маратона са стамбене граде у Булевару краља Александра спуштен је транспарент "Издао си Косово". Исто то чуло се и са разгласа.

На бини су тада већ били премијер Ивица Дачић, шеф делегације ЕУ у Србији Венсан Дежер и промотер маратона Карл Луис. Полиција је одмах реаговала и транспарент је уклоњен.

Са једне од зграда изнад платоа на коме су били окупљени маратонци Владан Глишић је са разгласа прочитао говор.

„Дачићу, издао си Србе на Косову и Метохији; прекршио си Устав Србије; Дачићу, лагао си Путина; Дачићу, предао си Косово и Метохију Тачију; Дачићу, како те није срамота да се појавиш пред људима; док Срби са КиМ стрепе ти, Дачићу, отвараш маратон, певаш по кафанама, сликаш се са голим женама. Срам те било. То што нас не видите не значи да нас нема много. Пратимо шта радите и једног дана ћете за то одговарати”.

Како јављају Двери, маса окупљених маратонаца и грађана нашла се у чуду јер није могла да закључи одакле долази глас Владана Глишића. Услиједило је скандирање из масе окупљених грађана: Издаја, издаја, Косово је Србија... Ивица Дачић није могао ни да одржи свој говор и отвори маратон, маратон је брже-боље пуштен, а Ивица Дачић напустио место догађаја, понижен како то заслужује свако ко издаје Косово и Метохију.

Како јавља Блиц, публика није одреаговала благонаклоно на транспарент и поруке са разгласа, већ су викали "маратон, маратон".