Налазите се на страници > Почетна > Политика > Вулин подноси оставку

Вулин подноси оставку

24-04-2013 09:11:37 | | Глас Русије, фото: SXC.hu/ vostok.rs |


Директор Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин најавио је да ће данас поднети писану оставку на место директора Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.

"Данас пред вама, пред Србијом, а сутра пред Владом и првенствено пред Александром Вучићем као шефом моје коалиције, а затим и пред председником владе који је мој законски шеф морам да поднесем оставку на место директора Канцеларије за Косово и Метохију. Ја сам сад дао оставку, а писмено ћу поднети сутра", рекао је синоћ Вулин у емисији ''Упитник'' Радио-телевизије Србије.

Вулин је навео да је у Бриселу био против споразума, као и да сматра да је логично и неопходно да сноси косеквенце за своје политичке ставове.

"Александар Вучић је данас изјавио да ћу бити део тима који ће водити земљу. Нисам му рекао ни да, ни не. Али, мораћу да га разочарам, јер ћу рећи - не", рекао је Вулин.

"Прво јер на тај начин желим да подвучем колико је важно да се пође путем који сам предложио и коалиционим партнерима из СНС-а, а то је референдум", рекао је Вулин и додао да је потребно постићи јединство србског народа.

Он је навео да оставку подноси јер је дао реч Србима са Косова и Метохије да ће споразум бити другачији и да ће успети нешто што је можда немогуће.

Државни врх, истиче Вулин, мора озбиљно да разговара са Србима на Косову и Метохији и да нађе решење заједно са њима, наводећи да је "ово мање од резолуције и да треба парламент да се упозна са тим".

Вулин је казао да се плаши да ће уследити талас признања Косова и додао да дипломатија Србије мора то да спречи, као и да се због тога морају ојачати везе са Русијом и Кином, како би оне помогле у томе.