Јекатеринбург је најбољи кандидат за ЕКСПО-2020

06-05-2013 12:05:00 | | Глас Русије, фото: expo2020.ru/ vostok.rs |


„Многе земље подржавају Русију у тежњи да у Јекатеринбургу одржи светски сајам ЕКСПО,“ - изјавио је потпредседник РФ, шеф организационог комитета ЕКСПО 2020 Аркадиј Дворкович у интервјуу који је дао италијанској информативној агенцији ТМЊуз.

- Наши конкуренти имају озбиљан потенцијал за претендовање на одржавање сајма, али и ми имамо много традиционалних партнера међу суседним земљама и у Европској унији. Русија ће се потрудити да докаже да није просто на висини, већ да представља најбољег кандидата. Важан нам је сваки глас – изјавио је Дворкович. Он је такође додао да посебну наду Русија полаже у италијанске партнере.

Потпредседник је такође истакао да се Јекатеринбург већ удостојио части да буде домаћин Светског шампиона у фудбалу 2018. године.

- Град поседује савремену и функционалну хотелску инфраструктуру и саобраћајни систем и наставићемо да инвестирамо у ове области у циљу њиховог развоја.

Такође, шеф организационог комитета ЕКСПО-2020 је рекао да Русија планира „учествовање великих размера“ на сајму ЕКСПО 2015 у Милану.

- Својевремено смо подржали италијанску кандидатуру и сад смо врло задовољни, желимо да на најбољи начин покажемо своја најновија достигнућа.