Русија-Аустрија: Ви нам дајте колико можете, а ми колико хоћемо

15-05-2013 11:07:28 | | Глас Русије, фото: ЕПА/ vostok.rs |


На актуелном првенству света у хокеју у Шведској и Финској репрезентација Русије завршила је групни турнир победом над Аустријом са 8:4. У четвртфиналу Руси треба да се сусретну или са репрезентацијом САД, или са репрезентацијом Финске. То ће бити извесно после завршетка данашњих мечева Словачка-САД и Финска-Летонија.

Ви нам дајте колико можете, а ми вама колико хоћемо, некада су говорили бразилски фудбалери.

У протеклој игри првенства света у хокеју Аустријци су успели да убаце у гол Семјона Варламова четири пака. Али ипак Руси су двоструко премашили супарнике. При томе ако се сматрају не голови, већ шутирања на гол, двострука предност ће бити аустријска (36:18). То се објашњава тиме што Руси не бацају пак у туђи гол чим уђу у зону супарника, већ се труде да играју комбинацију до сигурног гола или бар да доведу напад до бацања са линије. Мада у том мечу у најмању руку 6 од 8 пакова је било убачено са далеких и средњих раздаљина.

Своје дежурне поготке дали су најбољи стрелци репрезентације Русије – Иљја Коваљчук и Александар Радулов. Осим тога, у игри са Аустријцима су се истакли Александар Пережогин, Сергеј Мозјакин, Сергеј Соин. Два завршна поготка су дали одбрамбени играч Никота Зајцев и нападач Јевгениј Кузњецов. Капитен репрезентације Иљја Никулин је добио награду за најбољег играча, пошто је његов гол био преломан у игри.

Руси су брзо повели са 2:0, али затим су брзо пропустили три поготка за редом. И управо Никулин, макар у игри пет на три, изједначио је резултат на 3:3.

- У целини нисмо лоше играли. Посебно стоји меч са Француском. Не могу да објасним и нема оправдања. Добра игра је била са Финском. Могли су да победе и они и ми. Најважније почиње тек сада, за два-три дна. О игри репрезентације ће се судити управо по плеј-офу. Хтели смо да се припремимо кроз овај меч за наредну етапу. Психологија победника мора да постоји. Добили смо два последња меча. Мислим да нам то даје плус.

Нападач четврте карике Сергеј Соин је дао свој први погодак на овом првенству света. У том тренутку Руси су играли у мањини. Али после меча Соин је деловао разочарано:

- Требало је да играмо на победу и да увежбавамо моменте да тим игра усклађено и у одбрани и нападу. У одбрани није успело.

Сада су Руси сакупили 15 поена и избили на прво место у групи В. Истих 15 поена имају САД. 14 има Финска. Американци играју данас са Словачком, Финци са Летонцима. Најверватније у четврфиналу Русија ће се састати са Финском. Коначно ће се знати после данашњих утакмица. Четвртфинала су планирана за четвртак 16. маја.

Сергеј Румјанцов,