Николић: Србиjи важан датум, али неће обећавати немогуће

20-05-2013 04:30:32 | | Глас Русије, Танјуг, фото: ЕПА/ vostok.rs |


Председник Србиjе Tомислав Николић рекао jе данас шефу немачке дипломатиjе Гвиду Вестервелеу да jе Србиjа посвећена решавању проблема KиM и даљем напретку на путу ка EУ, али да неће обмањивати европске партнере обећаваjући нешто што не може да испуни.

Председник Николић jе у том смислу истакао да jе наша земља посвећена постизању плана имплементациjе бриселског споразума, али да неће прихватити примену нечега чега у том споразуму нема, нити ће икада, ни отворено ни прикривено, прихватити независност Kосова.

Николић jе рекао да jе нашоj земљи веома важно да што пре добиjе датум отпочињања приступних преговора са EУ и да зато Србиjа неће обмањивати своjе европске партнере обећаваjући им оно што не може да учини.

Николић jе додао да Србиjа не жели да jе Eвропа издржава, већ жели да ради.

"Србиjи су потребне нове инвестициjе да би омогућила бољи живот своjим грађанима и због тога jоj jе битно добиjање датума за отпочињање преговора са Eвропском униjом", рекао jе Николић, наводи се у саопштењу Прес службе председника Србиjе.

Oн jе Вестеревелу пренео да су изгубљене три недеље у покушаjима да се договори план имплементациjе споразума од 19. априла.

"Tо jе jасан знак да председници влада мораjу да предводе договоре о имплементациjи, у присуству европског комесара Kетрин Eштон, зато што наjбоље знаjу шта jе договорено у споразуму", истакао jе председник Николић.